Το κυλικείο

Σε κάθε κτίριο, όπου στεγάζεται μία μεγάλη δημόσια υπηρεσία ή ένας κρατικός οργανισμός ή ένα υπουργείο υπάρχουν από ένα έως και δύο και τρία κυλικεία.

Ανάλογα με τον αριθμό των απασχολούμενων στον φορέα κυμαίνεται και ο αριθμός των κυλικείων. Πρόκειται για μικρές επιχειρήσεις που συνήθως τις κρατούν αυτοπασχολούμενοι και διαθέτουν από καφέδες μέχρι και μικρά γεύματα, σνακς κλπ.

Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας

Γιατί σας τα γράφω όλα αυτά παραμονή Χριστουγέννων; Μου προξένησε εντύπωση ψάχνοντας τη Διαύγεια μία απόφαση της γενικής γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας που στεγάζεται στην οδό Μεσογείων για την αποπληρωμή δαπάνης που αφορούσε στην παροχή υπηρεσιών τροφοδοσίας από το κυλικείο που είναι εγκατεστημένο στο κτίριο.

Μην πάει το μυαλό σας σε κάποιο αστρονομικό ποτό που να παραπέμπει σε μεγάλο τσιμπούσι… Έχουν συμβεί αυτά βέβαια κατά το παρελθόν και ποτέ μη λες ποτέ, μπορεί να επανέλθουν…

«Φέσι»;

Επανέρχομαι στην απόφαση της έγκρισης δαπάνης που εκδόθηκε στις 22 Δεκεμβρίου και αναρτήθηκε τότε στη Διαύγεια.

Πρόκειται για ποσό 155,49 ευρώ (μαζί με ΦΠΑ 13%) το οποίο δόθηκε στο κυλικείο για την πληρωμή των υπηρεσιών τροφοδοσίας, οι οποίες παρασχέθηκαν μήνες πριν… Αρκετούς μήνες πριν, θα λεγα…

Για να ακριβολογών ήταν στις 28 και 29 Μαρτίου 2023 και την 1η Ιουνίου 2023… Εννέα μήνες πριν πραγματοποιήθηκαν, όπως αναφέρει η απόφαση στη Διαύγεια, στα γραφεία της γενικής γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας συναντήσεις μεταξύ της ομάδας εμπειρογνωμόνων του Μηχανισμού Πολιτικής Υποστήριξης της Ε.Ε. παραγόντων του συστήματος ΕΤΑΚ στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της νέας στρατηγικής υποστήριξης των Εθνικών Ερευνητικών Υποδομών (Ε.Υ.) για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Η άλλη συνάντηση ήταν την 1η Ιουνίου μεταξύ της ομάδας εμπειρογνωμόνων του Μηχανισμού Πολιτικής Υποστήριξης της Ε.Ε. και στελεχών της γενικής γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της νέας στρατηγικής υποστήριξης των Εθνικών Ερευνητικών Υποδομών (Ε.Υ.) για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027..

Για να μην σας το πολυλογώ οι άνθρωποι του κυλικείου εισέπραξαν αυτά τα 155,49 ευρώ εννέα και έξι μήνες μετά…

Ξέρω ότι το δημόσιο καθυστερεί τις πληρωμές προς τους φορείς της αγοράς. Και ιδίως σε μεγάλες δουλειές δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ… Αλλά τόσους μήνες και για την αποπληρωμή καφέδων και τοστ..;

Δεν ξέρω αν όλο αυτό το διάστημα η δημόσια υπηρεσία φόραγε «φέσι».

Στο ΕΣΠΑ

Να σας πω επίσης, πως η δαπάνη αυτή περνά στο ΕΣΠΑ…

Κι όμως…

Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, το αναφέρει. Και θα βαρύνει τις πιστώσεις του έργου του ΕΣΠΑ: “Εγκατάσταση Μηχανισμού Παρακολούθησης (MONITORING MECHANISM) της Υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής RIS3- Συλλογή & Επεξεργασία Δεικτών»…

Η ΑΑΔΕ

Και ξαφνικά προπαραμονή των Χριστουγέννων άρχισαν να σκάνε… email της ΑΑΔΕ σε όλους τους φορολογούμενους.

Κι επειδή η Ανεξάρτητη Αρχή δεν μας έχει συνηθίσει σε ευχάριστα νέα όταν αποστέλλει ηλεκτρονικά μηνύματα, στοιχηματίζω ότι κι εσείς που μας διαβάζετε μία σύγχυση θα την πήρατε…

Ευχές

Όσοι, λοιπόν, δεν μπήκατε στον κόπο να ανοίξετε το email – ειδοποίηση της ΑΑΔΕ, σας λέω να το κάνετε.

Δεν κρύβει «λυπητερή». Αλλά ούτε και μήνυμα πως κερδίσατε τη φορολοταρία, γιατί αν ήταν να σας έρθει θα είχε φτάσει τις προηγούμενες ημέρες.

Είναι λοιπόν ευχετήριο μήνυμα για τις μέρες των γιορτών. Ένα μικρό βίντεο με γραφικά, το οποίο συνοδεύεται από το «τρίγωνα κάλαντα».

«Απ’ όλες και όλους μας στην ΑΑΔΕ δεχθείτε τις εγκάρδιες ευχές μας για χρόνια πολλά και καλά! Καλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένο το 2024! Αγάπη, υγεία, ευημερία για όλους!», είναι το ευχετήριο μήνυμα.

Πάντα τέτοια και μόνο τέτοια… θα ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου στην ΑΑΔΕ.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories