Ίσως είναι καιρός οι CEOs να αρχίσουν να λένε περισσότερα αστεία, προκειμένου να ανεβάσουν την κεφαλαιοποίηση των επιχειρήσεών τους.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση των Λογιστικών Μελετών νωρίτερα φέτος, και παρουσιάζει το Business Insider, οι αναλυτές, χρησιμοποιώντας εργαλεία μηχανικής μάθησης διαπίστωσαν ότι όταν τα στελέχη δείχνουν αίσθηση του χιούμορ όταν παρουσιάζουν τα εταιρικά αποτελέσματα, αυτό μπορεί να δώσει στην τιμή της μετοχής της εταιρείας τους μια άμεση ώθηση.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα περίπου 12.000 εταιρικών ανακοινώσεων.

«Όταν οι διευθυντές χρησιμοποιούν χιούμορ κατά την ανακοίνωση της κερδοφορίας, οι αποδόσεις στο χρηματιστήριο και οι αναθεωρήσεις των προβλέψεων των αναλυτών μετά τις δηλώσεις είναι πιο θετικές, κυρίως λόγω της σιωπηρής απάντησης σε αρνητικά νέα για τα κέρδη», δήλωσαν οι Andrew Call, Rachel Flam, Joshua Lee και Nathan Sharp .

«Το χιούμορ έχει σημαντική σχέση με την άμεση αντίδραση του χρηματιστηρίου, την επακόλουθη συμπεριφορά αναλυτών και τις μελλοντικές επιδόσεις της εταιρείας», πρόσθεσαν.

Διήμερο ανόδου

Οι μετοχές τείνουν να αποδίδουν καλύτερα το διήμερο μετά την ανακοίνωση των κερδών, εάν τα στελέχη κάνουν αστεία, σύμφωνα με τη μελέτη. Οι CEO που έχουν αίσθηση του χιούμορ «μπορούν να μετριάσουν την αποκάλυψη αρνητικών ειδήσεων και να σηματοδοτήσουν σχετικά ισχυρότερη μελλοντική απόδοση της εταιρείας», είπαν οι ερευνητές.

Ωστόσο, παρά τα ευρήματα αυτά, τα τριμηνιαία check-in των CEOs με τους αναλυτές τείνουν να είναι υποθέσεις χωρίς γέλιο, με μόλις το 12% -σύμφωνα πάντα με την έρευνα- να κάνει αστεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street