Το ποσό των 4,34 δισ. δολαρίων θα επενδύσουν οι μεγάλες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ταϊλάνδη τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Ταϊλάνδης. Το ποσό αντιστοιχεί σε 150 δισ. μπατ και θα στηρίξει τη μετάβαση της χώρας στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Toyota Motor και η Honda Motor θα επενδύσουν περίπου 50 δισ. μπατ (το νόμισμα της Ταϊλάνδης) η καθεμία, ενώ η Isuzu Motors  θα επενδύσει 30 δισ. μπατ και η Mitsubishi Motors  20 δισ. μπατ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Chai Wacharoke, προσθέτοντας ότι αυτό θα περιλαμβάνει την παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών, όπως αναφέρει το Reuters.

Ταϊλάνδη: Προς απαγόρευση η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών – Στα ύψη η ατμοσφαιρική ρύπανση

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην Ιαπωνία την περασμένη εβδομάδα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας αυτοκινήτων στην περιοχή. Οι Ιάπωνες κατασκευαστές κυριαρχούσαν στον ταϊλανδέζικο τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας για δεκαετίες, αλλά οι Κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων έχουν πραγματοποιήσει πρόσφατα μεγάλες επενδύσεις.

Οι επενδύσεις των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών θα στηρίξουν την πολιτική της κυβέρνησης για τη μετάβαση από τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης στα ηλεκτρικά ρεύματα, εξηγεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Ταϊλάνδη στοχεύει να μετατρέψει περίπου το ένα τρίτο της ετήσιας παραγωγής της, που ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια οχήματα, σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030 και ετοιμάζει κίνητρα για να ενθαρρύνει περισσότερες επενδύσεις και μετατροπή στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Οι μειώσεις φόρων και οι επιδοτήσεις που έχει δρομολογήσει η Ταϊλάνδη έχουν ήδη προσελκύσει κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των BYD  και Great Wall Motor , οι οποίες έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν 1,44 δισ. δολάρια σε νέες εγκαταστάσεις παραγωγής στη χώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή