Το ποσό των 4,34 δισ. δολαρίων θα επενδύσουν οι μεγάλες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ταϊλάνδη τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Ταϊλάνδης. Το ποσό αντιστοιχεί σε 150 δισ. μπατ και θα στηρίξει τη μετάβαση της χώρας στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.
Η Toyota Motor και η Honda Motor θα επενδύσουν περίπου 50 δισ. μπατ (το νόμισμα της Ταϊλάνδης) η καθεμία, ενώ η Isuzu Motors θα επενδύσει 30 δισ. μπατ και η Mitsubishi Motors 20 δισ. μπατ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Chai Wacharoke, προσθέτοντας ότι αυτό θα περιλαμβάνει την παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών, όπως αναφέρει το Reuters.
Ταϊλάνδη: Προς απαγόρευση η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών – Στα ύψη η ατμοσφαιρική ρύπανση
Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην Ιαπωνία την περασμένη εβδομάδα.
Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας αυτοκινήτων στην περιοχή. Οι Ιάπωνες κατασκευαστές κυριαρχούσαν στον ταϊλανδέζικο τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας για δεκαετίες, αλλά οι Κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων έχουν πραγματοποιήσει πρόσφατα μεγάλες επενδύσεις.
Οι επενδύσεις των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών θα στηρίξουν την πολιτική της κυβέρνησης για τη μετάβαση από τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης στα ηλεκτρικά ρεύματα, εξηγεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η Ταϊλάνδη στοχεύει να μετατρέψει περίπου το ένα τρίτο της ετήσιας παραγωγής της, που ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια οχήματα, σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030 και ετοιμάζει κίνητρα για να ενθαρρύνει περισσότερες επενδύσεις και μετατροπή στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Οι μειώσεις φόρων και οι επιδοτήσεις που έχει δρομολογήσει η Ταϊλάνδη έχουν ήδη προσελκύσει κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των BYD και Great Wall Motor , οι οποίες έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν 1,44 δισ. δολάρια σε νέες εγκαταστάσεις παραγωγής στη χώρα.
Latest News
Εισροές ρεκόρ στα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια το 2023 – Γιατί προσέλκυσαν τους επενδυτές
Με διψήφιες αποδόσεις κλείνει η χρονιά
Το τελευταίο δώρο του 'Αγιου Βασίλη για τους επενδυτές
Το «ράλι του Άγιου Βασίλη» φέρνει κέρδη στις μετοχές
Δραματική η έλλειψη εργατικών χεριών στο Ισραήλ εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα
Η απαγόρευση εισόδου Παλαιστινίων εργατών από τη Δυτική Όχθη προκάλεσε κάθετη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας στη χώρα
Ασκήσεις επί χάρτου από τις ΗΠΑ: Πώς θα κατασχεθούν ρωσικά assets 300 δισ.
Τα πλάνα της Ουάσιγκτον ενόψει του Φεβρουαρίου
Στο 6,61% υποχώρησε το επιτόκιο των στεγαστικών στις ΗΠΑ
Το επιτόκιο των στεγαστικών υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο
«Πράσινος χρυσός»: Το λάδι λιγοστεύει και ακριβαίνει
Σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής. Η παραγωγή του όμως μειώνεται διαρκώς – και η τιμή του εκτοξεύεται
Προβλέψεις «out of the box» για τις κεντρικές τράπεζες - Πώς η αποτυχία αλλάζει το μοντέλο
ΕΚΤ, Fed και ΒΟΕ έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους για τον πληθωρισμό
H χρυσή κληρονόμος της L'Oréal γίνεται η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισ.
Η 70χρονη πλέον Bettencourt Meyers, είναι αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της L'Oréa
Τριγμοί στις τουρκικές αγορές από τα προεκλογικά «δωράκια» Ερντογάν
Η ανακοίνωση για αύξηση των κατώτατου μισθού είχε ως αποτέλεσμα τη βουτιά σε λίρα και ομόλογα
Κυρώσεις από τις ΗΠΑ για στήριξη των Χούθι - Ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο
Κυρώσεις σε ένα άτομο και τρεις οίκους ανταλλαγής συναλλάγματος επέβαλαν οι ΗΠΑ