Πάνω από 150 δισεκατομμύρια μπατ (4,34 δισεκατομμύρια δολάρια)  αναμένεται να επενδύσουν στην Ταϊλάνδη τα επόμενα πέντε χρόνια μεγάλοι Ιάπωνες κατασκευαστές αυτοκινήτων, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας τη μετάβαση της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Chai Wacharoke  υπογράμμισε ότι η Toyota Motor και η Honda Motor θα επενδύσουν περίπου 50 δισεκατομμύρια μπατ η καθεμία, ενώ η Isuzu Motors θα επενδύσει 30 δισεκατομμύρια μπατ και η Mitsubishi Motors 20 δισεκατομμύρια μπατ, προσθέτοντας ότι αυτό θα περιλαμβάνει την παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin ολοκλήρωσε ένα ταξίδι στην Ιαπωνία την περασμένη εβδομάδα.

Επέκταση στα EV

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας αυτοκινήτων στην περιοχή. Οι Ιάπωνες κατασκευαστές κυριαρχούν στον τομέα των αυτοκινήτων της Ταϊλάνδης για δεκαετίες, αλλά οι Κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων έχουν πρόσφατα πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις .

Η επένδυση από τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα υποστηρίξει την πολιτική της κυβέρνησης για μετάβαση από οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε ηλεκτρικά, είπε ο Chai.

Η Toyota, η Honda, η Isuzu και η Mitsubishi δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Η Ταϊλάνδη στοχεύει να μετατρέψει περίπου το ένα τρίτο της ετήσιας παραγωγής 2,5 εκατομμυρίων οχημάτων της σε EV έως το 2030 και ετοιμάζει κίνητρα για να ενθαρρύνει περισσότερες επενδύσεις και τη μετατροπή στην κατασκευή EV.

Οι φορολογικές περικοπές και οι επιδοτήσεις που εφαρμόστηκαν από την Ταϊλάνδη έχουν ήδη προσελκύσει μια σειρά από κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των BYD και Great Wall Motor, οι οποίες έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν 1,44 δισ. δολάρια σε νέες εγκαταστάσεις παραγωγής στη χώρα.

Ο Srettha έδειξε αυτόν τον μήνα σε στελέχη της αμερικανικής κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla βιομηχανικές περιοχές στην Ταϊλάνδη για πιθανές επενδύσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green