Με κινηματογραφική αίθουσα και γυμναστήριο, ιδιωτικό ελικοδρόμιο, εσωτερική πισίνα, εξωτερικό μπάνιο και υδρομασάζ με θέα σε μια από τις ψηλότερες κορυφές των Άλπεων, στο Μάτερχορν, αλλά και αίθριο με πολυέλαιο διακοσμημένο με Swarovski, το σαλέ των 1.200 τ.μ. που αγαπούσε ιδιαιτέρως η ιταλική βασιλική οικογένεια, μάλλον δικαίως αναδείχθηκε το πιο ακριβό της κατηγορίας του.

Πωλήθηκε προς 24 εκατ. ευρώ από τη μεσιτική εταιρεία που το είχε αναλάβει, μετά από πέντε χρόνια εκτεταμένων -και εξαιρετικά δαπανηρών– ανακαινίσεων.

Real Estate: Ανακαλύπτοντας τις άλλες Άλπεις

Το ιστορικό διατηρητέο κτήριο, σκαρφαλωμένο 100 μέτρα πάνω από το χωριό Cervinia, κοντά στα ελβετικά σύνορα, σε ιταλικό έδαφος, διατηρεί το αυθεντικό πέτρινο εξωτερικό που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930. Τότε περίπου το  επισκεπτόταν τακτικά η βασιλική οικογένεια της Ιταλίας.

Πρόκειται για την απόλυτη πολυτέλεια σε έξι ορόφους. Το Chalet La Fenice περιλαμβάνει επτά υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο, κάποια από τα οποία διαθέτουν και ιδιωτικό μπαλκόνι,  γυμναστήριο, ιδιωτικό κινηματογράφο, κάβα, πολλά τζάκια και αίθριο με πολυέλαιο Swarovski.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του, John Harrison, είναι πρώην συνεργάτης και CEO του ελβετικού διαχειριστή hedge fund Amplitude Capital.

Αρχικά αγόρασε το ακίνητο αφού είδε την τοποθεσία, όταν την επισκέφθηκε για σκι το 2015 και άρχισε να το ανακαινίζει λίγο αργότερα.

Της διαδικασίας επιμελήθηκε ιταλός αρχιτέκτονας που ειδικεύεται σε πολυτελή ακίνητα σε βουνά.

Με χρήση δυναμίτη και παρουσία αστυνομικής δύναμης, ανατινάχθηκε τμήμα της πλαγιάς του βουνού ώστε να δημιουργηθεί το υπόγειο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει μια εσωτερική πισίνα μήκους 10 μέτρων και τζακούζι με παράθυρα που βλέπουν τις κοντινές κορυφές.

Ο Harrison είπε στο Bloomberg ότι είχε δεχθεί πολλές προσφορές για το ακίνητο από την ολοκλήρωση της ανακαίνισης το 2021. Ωστόσο, το νοίκιαζε κυρίως, σε επισκέπτες, μέχρι προς 65.000 ευρώ για μια διαμονή έξι διανυκτερεύσεων.

Όσοι μένουν έχουν πρόσβαση στο κοντινό χωριό Cervinia, το οποίο αρχικά κέρδισε την προσοχή ως ένα παλιό χωριό αναρρίχησης πριν εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για σκι της Ιταλίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή