Παραμένει προσώρας στη θέση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Ευάγγελος Σημανδράκος, παρά τη θύελλα αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει οι προβληματικές πληρωμές του Οργανισμού στον αγροτικό κόσμο.

Πάντως, από το σημερινό πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τα προβλήματα στις πληρωμές και στο οποίο πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του Οργανισμού- αν και το συγκάλεσε ο ίδιος – δεν προσήλθε.

OT FORUM – Αυγενάκης: «Τέλος» στη μαύρη σελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ – Να φύγετε όλοι

Η οριστική ρήξη της σχέσης του κ. Σημανδράκου με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επήλθε κατά την πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης του Οκτωβρίου. Τότε ο υπουργός κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ζήτησε την παραίτησή του, την οποία όμως ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν την υπέβαλε επικαλούμενος ότι τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση μέσω ΑΣΕΠ.

Το νέο οργανόγραμμα

Αν και εκκρεμεί η έγκριση του νέου οργανογράμματος του Οργανισμού, το οποίο μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ απέστειλε στον ΥπΑΑΤ προς έγκριση- μόλις, χθες, με απόφασή του ο κ. Σημανδράκος, εκκίνησε τη διαδικασία για κρίση διευθυντών στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με το παλαιό οργανόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι αποφάσεις του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ εδράζονται και σε αποφάσεις διευθυντικών στελεχών του Οργανισμού, που ο ίδιος είχε επιλέξει ως βασικούς συνεργάτες του. Όπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, τα συγκεκριμένα υπηρεσιακά στελέχη, όπως και ο πρόεδρος, εκ του αποτελέσματος, αποδείχθηκαν ανεπαρκείς να σηκώσουν το βάρος ενός οργανισμού όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ που διαχειρίζεται ετησίως περί τα 2,8 δισ. ευρώ κοινοτικές ενισχύσεις.

Νέα στελέχη σε διευθύνσεις «κλειδιά»

Νέα στελέχη θα τοποθετηθούν σε διευθύνσεις «κλειδιά» που έχουν άμεση σχέση με τη σωστή λειτουργία του Οργανισμού και τις δίκαιες κατανομές των ενισχύσεων, όπως αποφασίστηκε στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο, υπό την απουσία του κ. Σημανδράκου.

Το ΔΣ, συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο Κυριάκο Μπαμπασίδη, και οι τοποθετήσεις των νέων στελεχών έγιναν μετά από εισήγηση της Γενικής Διευθύντριας κυρίας Μωραΐτου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τοποθέτηση των νέων στελεχών, αποτελεί το πρώτο βήμα για την εξυγίανση του Οργανισμού, ενώ αναμένεται η παραίτηση του προέδρου Βαγγέλη Σημανδράκου, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος των αλλαγών και να εισέλθει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε τροχιά αναγέννησης προς όφελος των Ελλήνων αγροτών.

Το ΔΣ αποφάσισε, ύστερα από εισήγηση του αντιπροέδρου του Κυριάκου Μπαμπασίδη, να αναθέσει σε Ορκωτό Λογιστή τον έλεγχο όλων εκείνων των καταγγελιών που έχουν γίνει και σχετίζονται με εσφαλμένες πληρωμές, παραλείψεις και αδιαφάνεια στον τρόπο καταβολής των ενισχύσεων.

Στις θέσεις «κλειδιά» τοποθετούνται με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ:

  • Διεύθυνση Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς: Κέντρος Γιώργος
  • Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας: Βολιτάκη Αριστέα
  • Διεύθυνση Πληρωμών Αγροτικών Ενισχύσεων: Τασούλης Αντώνης
  • Διεύθυνση Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης: Αναστασίου Φίλιππος
  • Διεύθυνση Πληροφορικής: Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης
  • Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου: Τυχεροπούλου Παρασκευή
  • Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και Νήσων: Κουντούρης Κωνσταντίνος
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO