Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Huawei Technologies αναμένει ότι θα έχει έσοδα άνω των 700 δισεκατομμυρίων γουάν (98,5 δισεκατομμύρια δολάρια) για το 2023, σύμφωνα με σχόλια του εκ περιτροπής προέδρου Κεν Χου σε εσωτερικό εταιρικό μήνυμα για το νέο έτος

Σύμφωνα με το Reuters, στο μήνυμά του ο Χου αναφέρει ότι τα στοιχεία δείχνουν αύξηση εσόδων περίπου 9% από έτος σε έτος από τα 642,3 δισεκατομμύρια γουάν που αναφέρθηκαν το 2022.

Η Huawei ρίχνει… άγκυρα στην Ευρώπη – Που θα χτίσει το πρώτο εργοστάσιο

Τα στοιχεία της Huawei δείχνουν ότι η εταιρεία ανακάμπτει μετά τις αμερικανικές κυρώσεις που ξεκίνησαν το 2019 και ακρωτηριάζουν ορισμένες από τις επιχειρηματικές της γραμμές περιορίζοντας την πρόσβαση σε κρίσιμες παγκόσμιες τεχνολογίες, όπως τα προηγμένα τσιπ.

«Ευχαριστώ τους συνεργάτες μας σε όλη την αλυσίδα που στάθηκαν δίπλα μας. Και θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω κάθε μέλος της ομάδας της Huawei που αγκάλιασε τον αγώνα – που δεν τα παράτησε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο Χου.

«Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, καταφέραμε να αντέξουμε την καταιγίδα. Και τώρα είμαστε λίγο-πολύ πάλι πίσω».

Στο μήνυμα που εστάλη στο προσωπικό, ο Χου είπε ότι ο τομέας συσκευών της Huawei, ο οποίος περιλαμβάνει την επιχείρηση smartphone, είχε καλύτερες επιδόσεις από ό,τι αναμενόταν το 2023.

Σημειώνεται ότι σε μία κίνηση που δεν αναμενόταν, τον Αύγουστο η Huawei παρουσίασε τη σειρά smartphone Mate 60, τα οποία πιστεύεται ότι τροφοδοτούνται από ένα εγχώριο chipset. Η κυκλοφορία θεωρήθηκε ευρέως ότι σηματοδοτεί την επιστροφή της Huawei στην αγορά high-end συσκευών smartphone μετά από χρόνια δυσκολιών λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.

Οι αποστολές smartphone της Huawei αυξήθηκαν κατά 83% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, βοηθώντας τη συνολική κινεζική αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων να αυξηθεί κατά 11% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την Counterpoint.

Κοιτάζοντας το 2024, η Huawei ανέφερε στην επιστολή ότι η επιχείρηση συσκευών θα είναι ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί για επέκταση.

Ωστόσο, η Huawei αναγνώρισε στην επιστολή της ότι αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. «Οι γεωπολιτικές και οικονομικές αβεβαιότητες αφθονούν, ενώ οι τεχνολογικοί περιορισμοί και τα εμπορικά εμπόδια συνεχίζουν να έχουν αντίκτυπο στον κόσμο», σημείωσε ο Χου.

Για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις, ο Χου είπε ότι η Huawei θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της. Αυτό περιελάμβανε πρωτοβουλίες για τον εξορθολογισμό των κεντρικών υπηρεσιών, την απλούστευση της διαχείρισης και τη διασφάλιση συνεπούς πολιτικής, κάνοντας παράλληλα προσαρμογές όπου χρειάζεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης