Mε οδυνηρό τρόπο ολοκληρώνεται για το Σάββατο τουλάχιστον η αγωνία χιλιάδων ταξιδιωτών στη Βρετανία καθώς εν τέλει όλα τα σημερινά δρομολόγια των αμαξοστοιχιών Eurostar με προορισμό ή προέλευση το Λονδίνο ματαιώθηκαν, όπως ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία μέσω του ιστοτόπου της.

«Εξαιτίας της πλημμύρας σε μια σήραγγα στη γραμμή υψηλής ταχύτητας κοντά στο Λονδίνο, πρέπει να ματαιώσουμε όλες τις αμαξοστοιχίες μας στη γραμμή μας από και προς το Λονδίνο το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου», ανέφερε η εταιρεία Eurostar.

Eurostar: Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ;

Ο αποκλεισμός χιλιάδων επιβατών σημειώνεται κατά τη διάρκεια ενός από τα σαββατοκύριακα με τη μεγαλύτερη κίνηση της χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί η Eurostar είχε ανακοινώσει μέσω του ιστοτόπου της πως ματαιώνονται τουλάχιστον 14 δρομολόγια εξαιτίας του προβλήματος που προέκυψε στη γραμμή υψηλής ταχύτητας κοντά στο Λονδίνο. Τελικά όμως αποδείχτηκε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο των αρχικών εκτιμήσεων ενώ και η βρετανική σιδηροδρομική εταιρεία South Eastern Railway είχε εκτιμήσει ότι τα προβλήματα μπορεί να διαρκέσουν «μέχρι το τέλος της ημέρας».

«Οι πλημμύρες σημειώθηκαν στις δύο σιδηροδρομικές σήραγγες κοντά στο Έμπσφλιτ Ιντερνάσιοναλ, πράγμα που σημαίνει ότι οι δύο σήραγγες έκλεισαν», έγραψε η σιδηροδρομική εταιρεία. «Καμιά αμαξοστοιχία δεν μπορεί να κυκλοφορήσει» ανάμεσα στο Saint Pancras International, το σταθμό αναχώρησης και άφιξης των Eurostar στο Λονδίνο, και το Ebbsfleet International, πρόσθεσε.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες για να επιλύσουμε το πρόβλημα με τις πλημμύρες» μέσα στις σήραγγες, πρόσθεσε στο X η South Eastern Railway.

Ισχυρές βροχοπτώσεις εξακολουθούν να αναμένονται για σήμερα στο τμήμα αυτό της Αγγλίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή