Την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ευάγγελου Σημανδράκου, σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως στα «πέντε χρόνια κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, μετράμε τέσσερις υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τέσσερεις πρόεδρους στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων».

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος

Με κοινή ανακοίνωση του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους υπεύθυνους Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης, Μανόλη Χνάρη και Χριστίνα Σταράκα, η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει πως «χθες παραιτήθηκε ο τέταρτος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κατόπιν προτροπής του υπουργού ΥΠΑΤΤ, κ. Αυγενάκη, προκειμένου να φυσήξει ούριος άνεμος ‘ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη, η δικαιοσύνη, η διαφάνεια’ στον οργανισμό και να διορθωθούν τα λάθη στις πληρωμές των άμεσων ενισχύσεων».

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς»

«Θα συμβουλεύαμε το κυβερνητικό επιτελείο να μην αναζητά Ιφιγένειες», υπογραμμίζει.

Και προτρέπει την κυβέρνηση να αναζητήσει «τις αιτίες της αποτυχίας της στην προχειρότητα του σχεδιασμού της αγροτικής πολιτικής, στις καθημερινές υποχωρήσεις για την εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων, στον κακό συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, στις διοικητικές παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στη λειτουργία του οργανισμού».

«Τα προβλήματα, πολύ περισσότερο από τα πρόσωπα, βρίσκονται στις πολιτικές που καλούνται να υπηρετήσουν», τονίζει ο αρμόδιος Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος.

«Σε κάθε περίπτωση, ως ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, μπροστά στα αδιέξοδα που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική στον πρωτογενή τομέα, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς, που θέλουν να παράγουν και να δημιουργούν σε μια ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τον μόχθο τους και λειτουργεί με διαφάνεια και δικαιοσύνη», σημειώνει καταληκτικά.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα