Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Μπεζαλέλ Σμότριχ, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος του Θρησκευτικού Σιωνισμού, δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να ενθαρρυνθούν να μεταναστεύσουν από τη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να αφήσουν μια διαφορετική κατάσταση στο έδαφος μετά τη λήξη του πολέμου.

«Πρέπει να ενθαρρύνουμε τη μετανάστευση από εκεί. Αν υπήρχαν 100.000 – 200.000 Άραβες στη Λωρίδα και όχι δύο εκατομμύρια, όλη η συζήτηση για την επόμενη ημέρα (σ.σ. του πολέμου) θα ήταν εντελώς διαφορετική», είπε ο Σμότριχ στο Army Radio. «Θέλουν να φύγουν. Ζουν σε ένα γκέτο εδώ και 75 χρόνια και έχουν ανάγκη», υποστήριξε ο Σμότριχ.

Πόλεμο για πολλούς μήνες ακόμα προέβλεψε ο Νετανιάχου – Απείλησε το Ιράν

Η Ιερουσαλήμ έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι επιδιώκει να εκτοπίσει τους κατοίκους της Γάζας, μια ιδέα της οποίας και μόνο η αναφορά προκαλεί οργισμένες καταγγελίες ακόμα και από τους συμμάχους του Ισραήλ. Δεν είναι σαφές πού πιστεύει ο Σμότριτς ότι μπορούν να μεταναστεύσουν οι κάτοικοι της Γάζας.

Όταν ρωτήθηκε επανειλημμένα αν πιστεύει ότι το Ισραήλ πρέπει να εγκαταστήσει εκ νέου οικισμούς στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας, ο Σμότριχ απάντησε ότι το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει την περιοχή.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος στο Ισραήλ που δεν θέλει να δει εβραϊκούς οικισμούς παντού», είπε ο Σμότριχ.

«Θέλω να λύσουμε το πρόβλημα της Γάζας», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Πολλοί από τους ηγέτες του Ισραήλ έχουν επανειλημμένα απορρίψει την ιδέα της επανίδρυσης οικισμών στη Γάζα, αν και η στρατιωτική εκστρατεία στη Λωρίδα της Γάζας για την ανατροπή της Χαμάς μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου έχει δημιουργήσει ελπίδες σε ορισμένα μέλη του κινήματος των οικισμών, όπως αναφέρουν οι Times of Israel.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νετανιάχου

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέβαλε τη συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου με θέμα τις μεταπολεμικές ρυθμίσεις για τη Λωρίδα της Γάζας, προφανώς λόγω της πίεσης των ακροδεξιών εταίρων του στον συνασπισμό, συμπεριλαμβανομένου του Σμότριχ.

Ο Νετανιάχου έχει αρνηθεί να πραγματοποιήσει τέτοιες συνεδριάσεις μέχρι τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή δεν θέλει να αποκαλύψει τον αναμενόμενο ρόλο που θα έχουν οι αξιωματούχοι της Παλαιστινιακής Αρχής στη διαχείριση των πολιτικών υποθέσεων της Γάζας μετά τον πόλεμο. Η καθυστέρηση αυτή έχει απογοητεύσει την κυβέρνηση Μπάιντεν, σημειώνουν οι Times of Israel.

Χθες το βράδυ, ο Σμότριχ δήλωσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να συζητήσει την αναβίωση των πολιτικών οικισμών εντός της Λωρίδας της Γάζας ως μέρος του σχεδιασμού του για τον θύλακα μόλις ανατραπεί η κυριαρχία της Χαμάς, ενώ αρνήθηκε ότι οποιοσδήποτε από τους περίπου δύο εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας ήταν αθώος και κάλεσε το Ισραήλ να «ενθαρρύνει την εθελοντική μετανάστευση» από την περιοχή.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα