Η Βόρεια Κορέα υποσχέθηκε να εκτοξεύσει τρεις νέους κατασκοπευτικούς δορυφόρους, να κατασκευάσει στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και να ενισχύσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο το 2024, καθώς ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι «η πολιτική των ΗΠΑ καθιστά τον πόλεμο αναπόφευκτο», ανέφεραν την Κυριακή τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κιμ επιτέθηκε στην Ουάσιγκτον σε μακροσκελείς παρατηρήσεις ολοκληρώνοντας πέντε ημέρες συναντήσεων του κυβερνώντος κόμματος που έθεσαν στόχους οικονομικούς, στρατιωτικούς και εξωτερικής πολιτικής για το επόμενο έτος.

Βόρεια Κορέα: Συστήνεται στον κόσμο ξανά – Θέλει να γίνει τουριστικό hot spot

«Λόγω απερίσκεπτων κινήσεων των εχθρών να εισβάλουν στα εδάφη μας, είναι τετελεσμένο γεγονός ότι μπορεί να ξεσπάσει πόλεμος ανά πάσα στιγμή στην κορεατική χερσόνησο», είπε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Διέταξε τον στρατό να προετοιμαστεί για να «διασφαλίσει την ειρήνη σε ολόκληρη την επικράτεια», συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών βομβών εάν είναι απαραίτητο, ως απάντηση σε οποιαδήποτε επίθεση.

Οι επιδιώξεις σε δύο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις

Η ομιλία του Κιμ έρχεται ενόψει ενός έτους που θα υπάρξουν κομβικές εκλογές τόσο στη Νότια Κορέα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει μια εκστρατεία στρατιωτικής πίεσης για μόχλευση γύρω από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιστροφή του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος από τη μια εκτόξευσε απειλές και από την άλλη διατύπωσε υποσχέσεις για ιστορική διπλωματική συμφωνία με τον Κιμ.

«Η Πιονγκγιάνγκ μπορεί να περιμένει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ για να δει τι μπορεί να εξαγοράσει με τις προκλήσεις της σε σχέση με την επόμενη κυβέρνηση», δήλωσε ο Leif-Eric Easley, καθηγητής διεθνών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Ewha Womans στη Σεούλ.

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έχει δηλώσει πως είναι ανοιχτή σε συνομιλίες, αλλά επέβαλε νέες κυρώσεις καθώς η Βόρεια Κορέα απάντησε με περισσότερες δοκιμές πυραύλων παρότι αυτές απαγορεύτηκαν βάσει των κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών.

Οι ΗΠΑ αύξησαν επίσης τις ασκήσεις και ανέπτυξαν περισσότερα στρατιωτικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικά οπλισμένων υποβρυχίων και μεγάλων αεροπλανοφόρων, κοντά στην κορεατική χερσόνησο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα