Το επίπεδο των 1.300 μονάδων πασχίζει να κρατήσει το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, προσπαθώντας να απορροφήσει τις πιέσεις που εκδηλώνονται στη πλειονότητα των τίτλων του, ενώ έχει βρει και κάποιες στηρίξεις σε επιλεγμένους τίτλους.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,48% στις 1.301,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 32,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,68% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.140,54 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,37% στις 1.062,29 μονάδες.

Σε αναμονή η ρευστότητα

Ένα ιδιότυπο μπρα-ντε-φερ παρατηρείται σήμερα στην αγορά, με το ρόλο των βαριδίων να έχει η πλειονότητα των τίτλων, με τις τράπεζες να πιέζονται σημαντικά, και το ρόλο των στηριγμάτων να τον έχουν αναλάβει οι τίτλοι του ομίλου Βιοχάλκο. Έτσι, ενώ ο γενικός δείκτης πιέστηκε για λίγο κάτω από τη ζώνη των 1.300 μονάδων, τα ισχυρά κέρδη των Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ και Aegean έδωσαν τις στηρίξεις για το επίπεδο.

Με την αγορά να ακολουθεί ετεροχρονισμένα το επιφυλακτικό κλίμα που επικρατεί διεθνώς, αναζητά τις στηρίξεις εκείνες που θα δώσουν το μήνυμα ότι το ΧΑ μπορεί να είναι ένας επενδυτικός προορισμός για το επόμενο 12μηνο, καθώς έχει αρκετά ορόσημα που μπορούν να αποτελέσουν αφορμές για την είσοδο μεγάλων χαρτοφυλακίων.

Άλλωστε, μέσα στο πρώτο εξάμηνο αναμένονται δύο εκ των πολλών καταλυτών που θα επηρεάσουν τις κινήσεις, ήτοι η είσοδος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο χρηματιστήριο και το placement για το 27% της Πειραιώς που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Τα παραπάνω, συν και τα «μικρότερα», όπως η είσοδος της Noval Properties, θα απορροφήσουν αρκετή ρευστότητα από τα υφιστάμενα κεφάλαια, με την αγορά να έχει κάτι παραπάνω από ανάγκη νέα. Μέχρι λοιπόν να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον που να υποδηλώνει ότι το ενδιαφέρον θα είναι ισχυρό, τα επίπεδα ρευστότητας στα υφιστάμενα χαρτοφυλάκια θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, επηρεάζοντας και την εικόνα της συνολικής αγοράς.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, οι απώλειες σε ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Cenergy, Quest, Jumbo, Alpha Bank, Εθνική και ΔΕΗ ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, Σαράντης, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Μυτιληναίος, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, οι στηρίξεις έρχονται από το +5,79% της ΕΛΧΑ και το +5,48% της Βιοχάλκο, με την Aegean και την Autohellas να είναι στο +1,58% και +1,09% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών