Αυξημένες είναι οι τιμές των γνωστών Rolex στη Μεγάλη Βρετανία τις πρώτες ημέρες του 2024.

Η ωρολογοποιία με έδρα τη Γενεύη, γνωστή για μοντέλα όπως το Submariner και το Daytona, αύξησε τις τιμές στους αντιπροσώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά μέσο όρο περίπου 4% για την έναρξη του έτους SA, ενώ άφησε αμετάβλητες τις τιμές της στις ΗΠΑ. Ένας εκπρόσωπος της Rolex αρνήθηκε να σχολιάσει.

Διαμάντια: Οι πωλήσεις των πολύτιμων λίθων ανακάμπτουν

Ενώ η τιμή ενός μοντέλου Rolex Air King αυξήθηκε στις 6.500 λίρες (8.206 δολάρια) την 1η Ιανουαρίου από 6.250 λίρες το 2023, οι τιμές στους αντιπροσώπους στις ΗΠΑ παρέμειναν αμετάβλητες, έγραψαν οι αναλυτές της Barclays σε μια έκθεση για την Watches of Switzerland Group Plc, τον κορυφαίο πωλητή ρολογιών Rolex στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όταν η εγταιρία αυξάνει τις τιμές, το κάνει συνήθως μία φορά το χρόνο τον Ιανουάριο. Το 2022, οι μεγάλες νομισματικές κινήσεις ώθησαν τη Rolex να αυξήσει τις τιμές δύο φορές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο, καθώς η λίρα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι του δολαρίου εδώ και δεκαετίες.

Η Rolex αύξησε επίσης τις τιμές στις ευρωπαϊκές χώρες δύο φορές εκείνο το έτος.

Παράγοντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο ρολόγια ετησίως, η Rolex με έδρα τη Γενεύη πουλάει ρολόγια αξίας άνω των 9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (10,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων) ετησίως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley.

Οι πωλήσεις της Rolex, η οποία βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο ενός ιδρύματος που φέρει το όνομα του ιδρυτή της εταιρείας Hans Wilsdorf, αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% της παγκόσμιας αγοράς πολυτελών ελβετικών ρολογιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή