Μετοχές της Meta Platforms, συνολικής αξίας σχεδόν μισού δισ. δολαρίων, πούλησε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ το τελευταίο δίμηνο του 2023, μετά από μια διετή παύση κατά την οποία η τιμή της μετοχής της εταιρείας έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αποκαλύπτει το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta πούλησε μετοχές κάθε ημέρα διαπραγμάτευσης από την 1η Νοεμβρίου έως το τέλος του έτους, εκφορτώνοντας σχεδόν 1,28 εκατομμύρια μετοχές έναντι περίπου 428 εκατομμυρίων δολαρίων. Εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο η κάθε εντολή περιελάμβανε μετοχές αξίας κατά μέσο όρο 10,4 εκατομμύρια δολάρια, με τη μεγαλύτερη να καταγράφεται στις 28 Δεκεμβρίου στα 17,1 εκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από αυτήν την περίοδο, η τελευταία φορά που ο Ζάκερμπεργκ πούλησε μετοχές της Meta ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Το χρυσό deal του Ζάκερμπεργκ – Πούλησε μετοχές αξίας 185 εκατ. δολ.

Το ράλι της μετοχής

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας ανέκαμψε κατά 194% πέρυσι από το χαμηλό επτά ετών στο οποίο βρέθηκε κοντά στο τέλος του 2022. Οι μετοχές της Meta ξεπέρασαν αυτές κάθε άλλου μεγάλου τεχνολογικού κολοσσού εκτός από την Nvidia Corp. η οποία πλησιάζει πλέον το υψηλό ρεκόρ του Σεπτεμβρίου 2021.

Ο 39χρονος πλέον Ζάκερμπεργκ κατέχει περίπου το 13% της Meta και έχει καθαρή περιουσία περίπου 125 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, καθιστώντας τον τον έβδομο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Η Meta δεν απάντησε σε αίτημα του Bloomberg για σχολιασμό.

Ο Marc Benioff, ο ομότιμος του Zuckerberg στον κόσμο της τεχνολογίας, πουλούσε μετοχές σχεδόν κάθε μέρα το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Ο συνιδρυτής της Salesforce Inc. εκφόρτωσε μετοχές αξίας άνω των 475 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της περιόδου, πουλώντας περίπου 15.000 μετοχές — περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια – κάθε μέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή