Η Xerox ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα προχωρήσει σε περικοπή του 15% του εργατικού της δυναμικού ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την εφαρμογή μιας νέας οργανωτικής δομής και μοντέλου λειτουργίας.

Η εταιρεία, η οποία προσφέρει τεχνολογίες ψηφιακής εκτύπωσης και διαχείρισης εγγράφων, είχε περίπου 20.500 υπαλλήλους στις 31 Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Με βάση αυτό το νούμερο, οι απολύσεις της Τετάρτης θα επηρεάσουν περίπου 3.075 εργαζόμενους.

Γιατί κολοσσοί αποχαιρετούν το 2023 απολύοντας χιλιάδες υπαλλήλους;

Η μετοχή της Xerox είχε πτώση περισσότερο από 12% μετά τις σχετικές ανακοινώσεις στη συνεδρίαση της Τετάρτης, σύμφωνα με το CNBC.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας περιλαμβάνει την απλούστευση των προϊόντων της στο πλαίσιο των βασικών δραστηριοτήτων εκτύπωσης, την αύξηση της αποτελεσματικότητας στις παγκόσμιες επιχειρηματικές υπηρεσίες της και την ενίσχυση της εστίασης στην πληροφορική και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν.

Η Xerox ανακοίνωσε επίσης ότι επανασχεδίασε την εκτελεστική της ομάδα για να βοηθήσει στην υλοποίηση του νέου μοντέλου λειτουργίας.

«Η στροφή σε ένα μοντέλο λειτουργίας επιχειρηματικής μονάδας αποτελεί συνέχεια των πελατοκεντρικών, ισορροπημένων προτεραιοτήτων εκτέλεσης και έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει τη λειτουργική αποτελεσματικότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών, της κυκλοφορίας στην αγορά και των εταιρικών λειτουργιών σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές που εξυπηρετούμε», δήλωσε ο CEO της Xerox, Στίβεν Μπαντρόβτσακ.

Οι περικοπές προσωπικού στη Xerox θα πραγματοποιηθούν εντός του πρώτου τριμήνου του έτους.

Η Xerox είναι αμερικανική πολυεθνική επιχείρηση που παράγει εκτυπωτές και προϊόντα εγγράφων, παρέχοντας υπηρεσίες σε περισσότερες από 160 χώρες. Εδρεύει στο Νόργουοκ του Κονέκτικατ παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων της απασχολείται γύρω από το Ρότσεστερ. Το 2017, η εταιρεία απασχολούσε περίπου 35.000 υπαλλήλους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή