Με σημαντικές απώλειες κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, οι οποίες αποτύπωσαν τις ανησυχίες μετά την αίτηση πτώχευσης του σκιώδη τραπεζικού ομίλου Zhongzhi Enterprise Group στην Κίνα.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng έπεσε πάνω από 2%, καθώς οι μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης υποχώρησαν, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έχασε 1,29% για να κλείσει στις 3.472,19 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,50% και έκλεισε στις 7.451,50 μονάδες, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 0,4% και έκλεισε στις 2.567,82. Ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,11%, ολοκληρώνοντας στις 879,34 μονάδες ενώ έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 19 Σεπτεμβρίου.

Οι αγορές της Ιαπωνίας ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Η πτώχευση Zhongzhi Enterprise

Ο κινεζικός όμιλος Zhongzhi Enterprise κατέθεσε αίτηση πτώχευσης αργά την Παρασκευή, προκαλώντας πιέσεις μεταξύ των ευρύτερων κινεζικών μετοχών. Η εταιρεία υπέβαλε την αίτηση με την αιτιολογία ότι δεν έχει την ικανότητα να αποπληρώσει το χρέος της και δεν θα έχει αρκετά περιουσιακά στοιχεία για να εξοφλήσει τις οφειλές της, σύμφωνα με δήλωση του WeChat που εκδόθηκε από το First Intermediate People’s Court του Πεκίνου.

Την ίδια ώρα, ο κλάδος κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων China Evergrande ζήτησε να σταματήσουν οι συναλλαγές, καθώς ο επικεφαλής της εταιρείας τελεί «υπό κράτηση». Ο Λιου Γιονγκτζουό «τέθηκε υπό κράτηση» διότι «τον βαραίνουν υποψίες πως διέπραξε παραβιάσεις» της νομοθεσίας στην Κίνα, ανέφερε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις, η εταιρεία Evergrande NEV σε ενημερωτικό δελτίο που απηύθυνε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές