Παραμένει η επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές και σήμερα, με τους μεγάλους δείκτες να κινούνται με μικρές διακυμάνσεις, αναζητώντας τις στηρίξεις εν αναμονή κρίσιμων στοιχείων στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,1%, με τον κλάδο της υγείας να κερδίζει 0,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,22% στις 7.712 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,01% στις 16.714 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,03% στις 7.452 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Munich Re σημειώνει πτώση 0,1% μετά την ανακοίνωση του γερμανικού ασφαλιστικού γίγαντα ότι οι σεισμοί στην Τουρκία και τη Συρία, οι καταιγίδες στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες φυσικές καταστροφές προκάλεσαν κατ’ εκτίμηση ζημίες 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023, μειωμένες από το προηγούμενο έτος.

Η μετοχή της GSK κερδίζει 0,4% μετά την ανακοίνωση της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας ότι θα εξαγόραζε την Aiolos Bio έναντι προκαταβολής 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και έως και 400 εκατομμυρίων δολαρίων σε πληρωμές ρυθμιστικών ορόσημων.

Στα μάκρο της ημέρας, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε απροσδόκητα τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, η παραγωγή μειώθηκε κατά 0,7%, από μείωση κατά 0,3% τον Οκτώβριο. Η συρρίκνωση σηματοδοτεί την έκτη μηνιαία πτώση στη σειρά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές