Σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Juniper Networks  βρίσκεται η Hewlett Packard Enterprise, σε μια συμφωνία που αποτιμά τον κατασκευαστή εργαλείων δικτύου σε περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε στο Reuters πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα. Η ίδια πηγή υπογράμμισε ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών θα μπορούσε να ανακοινωθεί ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Η είδηση για το deal είχε  αποτέλεσμα οι μετοχές της Hewlett Packard να υποχωρήσουν κατά 7,7%, ενώ της Juniper έκαναν άλμα 21% στις εκτεταμένες συναλλαγές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η εν λόγω συμφωνία αναμένεται να βοηθήσει στην ενίσχυση των προσφορών τεχνητής νοημοσύνης (AI) της σχεδόν 100χρονης εταιρείας τεχνολογίας.

Η Hewlett Packard αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση της WSJ, ενώ η Juniper Networks δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Πέρυσι, η εταιρεία κατασκευής διακομιστών HPE δήλωσε ότι λανσάρει μια υπηρεσία υπολογιστικού νέφους που έχει σχεδιαστεί για να τροφοδοτεί συστήματα τεχνητής νοημοσύνης παρόμοια με το ChatGPT.

Mega-deal

Οι προσφορές δικτύων και υπηρεσιών υψηλής απόδοσης της Juniper περιλαμβάνουν δρομολόγηση, μεταγωγή, Wireless Fidelity (Wi-Fi), ασφάλεια δικτύου, λειτουργίες εταιρικής δικτύωσης με δυνατότητα AI (AIOps) και τεχνολογίες δικτύωσης που καθορίζονται από λογισμικό (SDN).

Μια συμφωνία μεταξύ της HPE και της Juniper θα ήταν μια από τις μεγαλύτερες πρόσφατες εξαγορές τεχνολογίας. Η τεχνολογία, παραδοσιακά η ατμομηχανή στις συγχωνεύσεις, βρισκόταν σε χειμερία νάρκη εν μέσω επιβράδυνσης στις συμφωνίας, μετά το πλήγμα που δέχθηκε από τον σκληρότερο αντιμονοπωλιακό έλεγχο από την Ουάσιγκτον.

Αλλά σε μια άλλη μεγάλη υπόθεση στον κλάδο που είναι στα σκαριά, η Wall Street Journal ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία σχεδιασμού-λογισμικούS ynopsys βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για απόκτηση Ansys για περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ