Περιθώριο ανόδου 87% της μετοχής της ΑΒΑΞ από τα τρέχοντα επίπεδα έως την τιμή-στόχο των €3,20 βλέπει ο οίκος αναλύσεων Edison, τονίζοντας την ισχυρή ανάπτυξη που προσφέρει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο-ρεκόρ, σε ανάλυση η οποία εκδόθηκε την 08 Ιανουαρίου.

Η Edison ανεβάζει τον πήχυ σε σχέση με την Optima Bank, η οποία είχε θέσει τιμή-στόχο €2,79 για τη μετοχή της ΑΒΑΞ σε πρόσφατη ανάλυσή της.

Επισημαίνεται ότι η μετοχή της ΑΒΑΞ το 2023 με άνοδο 144,7% ήταν στην πρώτη δεκάδα αποδόσεων μεταξύ όλων των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, και βρέθηκε μάλιστα στη δεύτερη θέση ανόδου μεταξύ των εταιρειών που διένειμαν μέρισμα.

Χρ. Ιωάννου (ΑΒΑΞ): «Πρωτοστατούμε στην ανάπτυξη εμβληματικών έργων»

Προεξοφλώντας τις μελλοντικές ταμειακές ροές του Ομίλου, οι αναλυτές της Edison υπολογίζουν την παρούσα επιχειρηματική αξία του κλάδου της κατασκευής και των υπόλοιπων θυγατρικών στα €340 εκατομμύρια, και των συμμετοχών σε παραχωρήσεις σε €433 εκατομμύρια.

Ισχυρός ρυθμός ανάπτυξης

Οι αναλυτές της Edison δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης του Ομίλου για το 2024, με τον κύκλο εργασιών να ανεβαίνει 112% στα €851 εκατομμύρια και το προσαρμοσμένο EBITDA να αυξάνεται κατά 76% στα €90 εκατομμύρια, καθώς περνάνε σε φάση υλοποίησης όλα τα μεγάλα έργα που έχει εξασφαλίσει ο Όμιλος το τελευταίο διάστημα, ωθώντας σε επίπεδα-ρεκόρ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο. Τα καθαρά κέρδη προβλέπεται να υπερβούν τα €40 εκατομμύρια το 2024.

Για το 2024, το P/E στα τρέχοντα επίπεδα τιμής της μετοχής υπολογίζεται σε 5,3 και είναι 60% φτηνότερο από συγκρίσιμες εταιρίες, προσφέροντας και ανώτερη μερισματική απόδοση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις