
Στην πρόοδο, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κομβικών έργων που θα αφήσουν σημαντικό αποτύπωμα στην οικονομία, την απασχόληση, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την καινοτομία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΒΑΞ, κ. Χρήστος Ιωάννου στην ετήσια Συνάντηση Κορυφής για την Ελληνική Οικονομία και τις Επενδύσεις.
Δίνοντας το «παρών» στο 25ο Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη «Accelerating Investments for Sustainable Growth», ο κ. Ιωάννου συμμετείχε στη συζήτηση που διεξήχθη με τίτλο «Αναβάθμιση την Υποδομών και του Δικτύου Μεταφορών στην Ελλάδα – Επενδυτικές Ευκαιρίες».
ΑΒΑΞ: Μείωση κύκλου εργασιών και ανεκτέλεστο στα 2,2 δισ. ευρώ
Εστιάζοντας στην ηγετική θέση του Ομίλου ΑΒΑΞ, επεσήμανε: «Διαθέτοντας το υψηλότερο συμβασιοποιημένο ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων στην ιστορία του, ύψους €3,2 δις ευρώ, ο όμιλος ΑΒΑΞ πρωτοστατεί στην ανάπτυξη των εμβληματικών έργων που θα προσελκύσουν ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις, οδηγώντας τη χώρα σε ένα καλύτερο αύριο».
Έργα-ορόσημα
Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στα έργα-ορόσημα ύψους 1,5 δισ. ευρώ όπου η ΑΒΑΞ έχει δυναμική παρουσία και τοποθετούν την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη. Μεταξύ αυτών, η Mintia Combined Cycle Power στη Ρουμανία (ύψους €673,5 εκατ., ισχύς 1,750MW), η κατασκευή της Νέας Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης (FlyOver), (ύψους €370 εκατ., μήκους 13,5 χλμ.) που υλοποιείται από την κοινοπραξία ΑΒΑΞ-Μυτιληναίος και η κατασκευή του οδικού άξονα Μπράλος – Άμφισσα, (ύψους €285,5 εκατ., μήκους 24 χλμ.). Projects που όπως σημείωσε ο κ. Ιωάννου, προστίθενται στα έργα-σταθμούς ύψους 1 δισ. ευρώ που ήδη υλοποιεί η ΑΒΑΞ και αλλάζουν την εικόνα της πρωτεύουσας. Μεταξύ αυτών, η Γραμμή 4 Άλσος Βεΐκου-Γουδή του μετρό της Αθήνας, και η Α’ φάση υποδομών του Τhe Ellinikon, όπου ο Όμιλος υλοποιεί έργα όπως η υπογειοποίηση μέρους της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Τέλος, ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στην ανέγερση των τριών Νοσοκομείων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (προϋπολογισμού €443 εκατ.).
Την επιτακτική ανάγκη επανεξέτασης της σχέσης μεταξύ πελάτη και αναδόχου για την επιτυχή ολοκλήρωση των έργων, υπογράμμισε επίσης o κ. Ιωάννου, ενώ ανέφερε ότι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και οι προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα δεν επιτρέπουν την ανταγωνιστική σχέση μεταξύ πελάτη και αναδόχου. Τονίζοντας τη σημασία της έγκαιρης ολοκλήρωσης των έργων με υγιές περιθώριο κέρδους, υπογράμμισε τη διαφάνεια, την ανοικτή επικοινωνία και την άμεση λήψη αποφάσεων για τη διασφάλιση δίκαιης και έγκαιρης πληρωμής. «Η αίσθηση του επείγοντος και η γρήγορη λήψη αποφάσεων είναι το κλειδί τόσο για τον πελάτη όσο και για τον ανάδοχο», πρόσθεσε.


Latest News

Worldline: Το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών είναι ανθρώπινο και προσωποποιημένο
«Το μέλλον των πληρωμών δεν είναι απλώς ψηφιακό. Είναι έξυπνο, ανθρώπινο και εξατομικευμένο» επισήμανε ο κ. Κιτιξής, Country Head and Managing Director της Worldline

Πώς επηρεάζονται οι τραπεζικές συναλλαγές από τις αργίες
Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω web banking και mobile apps θα λειτουργούν κανονικά

Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν από τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ
Νέα εποχή φθηνού χρήματος στην Ελλάδα με τη βούλα της ΕΚΤ - Η μείωση στα επιτόκια ρίχνει τα έσοδα στις τράπεζες και τις αποδόσεις στις καταθέσεις

Δωδώνη: Τριάντα χρόνια συγκρούσεων, 3 ιδιοκτήτες και ο νικητής
Μετά από 13 χρόνια και μεγάλη προσπάθεια τα αδέλφια Σαράντη αποκτούν το ισχυρότερο εξαγωγικό brand name στην φέτα, την Δωδώνη

Με 1,7 δισ. χτίζει εργοστάσια και αποθήκευση ενέργειας - Το deal με Κοπελούζο
Η ΔΕΗ ολοκληρώνει την απόκτηση του μεριδίου του Κοπελούζου στο CCGT Αλεξανδρούπολης - Οι νέες επενδύσεις για ευέλικτη παραγωγή συνολικής ισχύος περίπου 2,3 GW

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας - Οι συστάσεις του ΕΦΕΤ

Δωδώνη: Στα Ελληνικά Γαλακτοκομεία με 110 εκατ. ευρώ η ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία
Τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία αναλαμβάνουν τον δανεισμό, 95 εκατ. ευρώ, της «Δωδώνη» - Είσοδος με επώνυμο προϊόν στη φέτα για τους Αφούς Σαράντη

Παρελθόν ο Μαρινόπουλος από τη Marks & Spencer - Πέρασε στα χέρια του μητρικού ομίλου
Μονομετοχική πλέον η Marks & Spencer στην Ελλάδα - Μέσα σε ένα μόλις μήνα, άλλαξε το ΔΣ της εταιρείας - Εκτός ο Στέφανος Μαρινόπουλος

Κατασκευή φράγματος στον Ασωπό από τον όμιλο AKTOR
Το έργο είναι συμβατό με το Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Βόρειας Πελοποννήσου.

Χατζηθεοδοσίου: Ανεβασμένοι οι τζίροι, μικρότερες οι ποσότητες στην αγορά
Επίσκεψη του Γ. Χατζηθεοδοσίου στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών και συζητήσεις με εμπόρους για την κίνηση στην αγορά