Με μικτά πρόσημα έκλεισαν και σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με πολλά χαρτοφυλάκια να κάνουν επιφυλακτικές κινήσεις καθώς συνεχίζονται οι αντικρουόμενες εκτιμήσεις για τα επόμενα βήματα των Κεντρικών Τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,17%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να χάνει 1,07%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,42% στις 7.651 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,01% στις 16.689 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,01% στις 7.426 μονάδες.

Ομόλογα: Έρχονται εκδόσεις 2,1 τρισ. δολαρίων – Τι προβλέπουν οι αναλυτές

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της ιταλικής Davide Campari υποχώρησαν κατά 5,4%, αφού ο όμιλος αλκοολούχων ποτών ολοκλήρωσε μια ιδιωτική τοποθέτηση 1,2 δισ. ευρώ μετοχών και ομολόγων για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς του γαλλικού οίκου κονιάκ Courvoisier.

Από την άλλη, οι μετοχές της ισπανικής Grifols ανέκαμψαν μετά την βουτιά του 28% την Τρίτη, όταν η έρευνα του hedge fund Gotham City υποστήριξε ότι οι δείκτες χρέους της εταιρείας ήταν περίπου διπλάσιοι αυτών που αναφέρθηκαν επίσημα. Η Grifols δήλωσε ότι θα ζητήσει οικονομική αποζημίωση στο δικαστήριο για τη ζημιά στη φήμη.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Πέμπτη, προκειμένου να έχουν μια καλύτερη εικόνα σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας και την πορεία των μειώσεων των επιτοκίων από την Federal Reserve. Στη συνέχεια, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ αναμένεται την Παρασκευή.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι traders ενίσχυσαν τα στοιχήματά τους για ένα pivot της Federal Reserve, αλλά ορισμένες από αυτές τις προσδοκίες έχουν ανατραπεί τις τελευταίες ημέρες, αν και οι πιθανότητες κυμαίνονται γύρω στο 63%, σύμφωνα με το εργαλείο CME Group FedWatch.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους όμως, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Luis de Guindos ανέφερε ότι ο “ταχύς” ρυθμός αποπληθωρισμού που καταγράφηκε το 2023 είναι πιθανό να “επιβραδυνθεί” το 2024 και “προσωρινά να σταματήσει «στις αρχές του τρέχοντος έτους», κάμπτοντας έτσι τις προσδοκίες για τις επερχόμενες αποφάσεις της ΕΚΤ.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άντεξε το profit taking

Στάση για «ανάσες» έκανε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια προσπάθεια να μαζέψει και πάλι τις δυνάμεις του για την δοκιμασία υψηλότερων επιπέδων, αλλά και να δώσει το περιθώριο σε αρκετά χαρτοφυλάκια να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,25% στις 1.344,51 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.337,77 μονάδων (-0,25%) και 1.345,63 μονάδων (+0,34%). Ο τζίρος ανήλθε στα 92,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 22,5 εκατ.  τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 179,6 χιλ. τεμάχια αξίας 2,8 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,42% στις 3.256,53 μονάδες, ενώ στο -0,22% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.286,97 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,80% στις 1.126,44 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές