Στάση αναμονής τηρούν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με την αγορά να αναμένει αφενός τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποίο θα ανακοινωθούν αύριο, και αφετέρου τα πρώτα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,29% στις 37.633 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,24% στις 4.768 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,18% στις 14.883 μονάδες.

Χρηματιστήρια: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τους επενδυτές στην Ευρώπη το 2024

Στο επίκεντρο σήμερα είναι ο κλάδος που συνδέεται με τα κρυπτονομίσματα, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν χθες με το ψευδές μήνυμα έγκρισης ενός ETF για το bitcoin από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Ο λογαριασμός X της SEC παραβιάστηκε και μια ψεύτικη ανάρτηση που ισχυριζόταν ότι η υπηρεσία είχε ανάψει πράσινο φως για τα προϊόντα τροφοδότησε μια σύντομη άνοδο στην τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο. Έχει επίσης προκαλέσει έρευνα από τις αρχές των ΗΠΑ για το πώς παραβιάζεται ένας λογαριασμός κοινωνικών μέσων ενημέρωσης στην κύρια ρυθμιστική αρχή της Wall Street.

Στη σκιά αυτών των γεγονότων, οι Coinbase και η Marathon Digital υποχωρούν περισσότερο από 3% και σχεδόν 5%, αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ανακοίνωση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή την Πέμπτη. καθώς η Wall Street αναζητά ενδείξεις σχετικά με το πότε η Federal Reserve μπορεί να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Ορισμένες από αυτές τις προσδοκίες έχουν ανατραπεί τις τελευταίες ημέρες, αν και οι πιθανότητες κυμαίνονται γύρω στο 64%, σύμφωνα με το εργαλείο CME Group FedWatch. Πάντως, οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο ΔΤΚ θα αυξηθεί κατά 3,2% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν αύξηση 9,9% το επταήμερο που έληξε στις 5 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Ένωση Τραπεζιτών Υποθηκών (MBA). Το μέσο επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια 30 ετών από το 6,76% της προηγούμενης εβδομάδας έφτασε στο 6,81%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street