Με μικτά πρόσημα κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με το αρνητικό κλίμα και τις διορθωτικές κινήσεις να συντηρούνται, καθώς συνεχίζονται οι αντικρουόμενες εκτιμήσεις για τα επόμενα βήματα των Κεντρικών Τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,2%, με τον κλάδο των τραπεζών να χάνει 0,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,26% στις 7.663 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,03% στις 16.692 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,11% στις 7.418 μονάδες.

Ασιατικά Χρηματιστήρια: Σημειώνονται απώλειες, έσπασε το φράγμα των 34.000 μονάδων ο Nikkei

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της ιταλικής Davide Campari υποχωρούν κατά 5,4%, αφού ο όμιλος αλκοολούχων ποτών ολοκλήρωσε μια ιδιωτική τοποθέτηση 1,2 δισ. ευρώ μετοχών και ομολόγων για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς του γαλλικού οίκου κονιάκ Courvoisier.

Οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Πέμπτη, προκειμένου να έχουν μια καλύτερη εικόνα σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας και την πορεία των μειώσεων των επιτοκίων από την Federal Reserve. Στη συνέχεια, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ αναμένεται την Παρασκευή.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι traders ενίσχυσαν τα στοιχήματά τους για ένα pivot της Federal Reserve, αλλά ορισμένες από αυτές τις προσδοκίες έχουν ανατραπεί τις τελευταίες ημέρες, αν και οι πιθανότητες κυμαίνονται γύρω στο 63%, σύμφωνα με το εργαλείο CME Group FedWatch.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές