Την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των εταιρειών «Ιντεραμέρικαν Ελληνική Ασφαλιστική Εταιρία Ζωής Α.Ε» και «Ιντεραμέρικαν Ελληνική Εταιρία Ασφαλίσεων Ζημιών Μονοπρόσωπη Α.Ε., ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ειδικότερα, η «Ιντεραμέρικαν Ζωής», μέλος του Ομίλου Achmea, ενός κορυφαίου διεθνούς ασφαλιστικού Ομίλου με έδρα την Ολλανδία, ανακοινώνει την συγχώνευση με απορρόφηση της θυγατρικής της εταιρίας «Ιντεραμέρικαν Ζημιών».

Interamerican: Επιδιώκει εξαγορά ασφαλιστικής εταιρείας

Η συγχώνευση αυτή αποτελεί ορόσημο για τον Όμιλο Εταιριών Ιντεραμέρικαν, καθώς έρχεται να κάνει πράξη τη στρατηγική επιλογή του Ομίλου για απλοποίηση και βελτιστοποίηση  των δομών και διαδικασιών, με στόχο την ταχύτερη και καλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών και των συνεργατών της.

Συνεπεία της συγχώνευσης, η επωνυμία της «Ιντεραμέρικαν Ζωής» άλλαξε σε «Ιντεραμέρικαν Ελληνική Ασφαλιστική Ανώνυμη Εταιρία» διατηρώντας τα ίδια φορολογικά στοιχεία και συνιστά πλέον μία ασφαλιστική εταιρία η οποία παρέχει σύγχρονα ασφαλιστικά προϊόντα σε όλους τους κλάδους Ασφαλίσεων και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Με την νέα εταιρική ταυτότητα, η «Ιντεραμέρικαν Ελληνική Ασφαλιστική Ανώνυμη Εταιρία» διατηρεί την απρόσκοπτη συνέχεια και ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την υπεύθυνη επιχειρηματική στάση και την ηγετική θέση του Ομίλου Ιντεραμέρικαν στην ασφαλιστική αγορά.

Η αλλαγή των προσώπων

Από την 1η Ιουνίου 2023, εξάλλου, πραγματοποιήθηκαν δύο νέες διοικητικές αλλαγές στους τομείς των ασφαλιστικών εργασιών και της διοίκησης του χαρτοφυλακίου των πελατών του Ομίλου.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Κούβαλης ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Ασφαλιστικών Εργασιών, διαδεχόμενος τον Vincent Teekens ο οποίος, μετά από πέντε χρόνια, ολοκλήρωσε τη θητεία του στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλιστικών Εργασιών. Ο κ.Κούβαλης, στην πολυετή πορεία του στην Interamerican κατείχε θέσεις ευθύνης στους τομείς του Αναλογιστικού και Underwriting. Το 2017 ανέλαβε επικεφαλής της Anytime, του direct brand της Interamerican ενώ το 2019, στη νέα οργανωτική δομή του ομίλου, είχε την ευθύνη του Mobility and Convenience Tribe Leader.

Ενώ, η Linda Nieuwenhuizen ανέλαβε καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας Customer Value & Experience και εντάχθηκε, ως μέλος, στην Εκτελεστική Επιτροπή της Εταιρίας. Οι περιοχές ευθύνης της θα περιλαμβάνουν το Marketing και το Data Analytics Team (DAT).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις