Να επιβεβαιώσει την «κατάληψη» των 1.350 μονάδων προσπαθεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εμφανίζοντας όμως έντονη νευρικότητα, καθώς το εξαήμερο ανοδικό σερί έχει δημιουργήσει αρκούντως ελκυστικά βραχυπρόθεσμα κέρδη προς ενθυλάκωση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,11% στις 1.349,35 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,14% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.273,46 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,05% στις 1.142,23 μονάδες.

Μάχη με τους βραχυπρόθεσμους

Με αρκετούς τίτλους να βρίσκονται σε πολυετή υψηλά και το 2024 να έχει δώσει ήδη τι δύο πρώτες εβδομάδες του σημαντικά κέρδη, το ΧΑ προσπαθεί να διαχειριστεί τις εύλογες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που εκδηλώνονται. Έτσι η νευρικότητα είναι έκδηλη, με τους αγοραστές να περιμένουν λίγο χαμηλότερα τις τιμές σε αρκετούς τίτλους προκειμένου να απορροφήσουν την προσφορά.

Η αγορά «χρωστά» μια διόρθωση μετά τη δυνατή εκκίνηση του έτους, προκειμένου να βελτιώσει τα τεχνικά της χαρακτηριστικά και να αποσυμφορήσει τους ταλαντωτές της, προκειμένου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να διασπάσει και στο κλείσιμο τα υψηλά δεκαετίας. Άλλωστε, όσο κρατά τη ζώνη των 1.330 – 1.335 μονάδων δεν απειλείται η θετική επιθετική της τάση, αφήνοντας περιθώρια για αρκετές εσωτερικές διορθώσεις αλλά και ενίσχυσης της ρευστότητας αρκετών χαρτοφυλακίων.

Πάντως σήμερα παρά την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ και της Βρετανίας στους Χούθις, το διεθνές κλίμα μέχρι στιγμής βοηθά, με την αγορά να αυτονομείται αποτελεσματικά. Οι πρώτες 2 εβδομάδες του 2024, μέχρι στιγμής, καθιστούν το ΧΑ αδιαμφισβήτητο νικητή σε απόδοση. Κι έτσι, οι προσδοκίες συντηρούνται εφόσον το κλίμα διεθνώς μεταστραφεί σε θετικό, μιας και ευρωαγορές και Wall Street εμφανίζουν αδυναμίες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ επανέρχεται στη θετική του τροχιά, καταγράφοντας κέρδη 1,33%, με τις Coca Cola, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Jumbo, Eurobank, Motor Oir, Μυτιληναίο, Cenergy, Alpha Bank, Μυτιληναίο, Σαράντη, ΕΛΧΑ, Quest και ΕΥΔΑΠ να κινούνται ήπια ανοδικά.

Από την άλλη, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Autohellas, ΔΕΗ, Λάμδα, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean και Εθνική βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη, αλλά καμία δεν σημειώνει απώλειες που να ξεπερνούν το 0,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών