Σε αγωγή 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μπορεί να προχωρήσει η τράπεζα First Citizens εναντίον της HSBC Holdings για λαθροθηρία δεκάδων υπαλλήλων και κλοπή εμπορικών μυστικών από τη Silicon Valley Bank (SVB) λίγο μετά την εξαγορά της από την πρώτη.

Ομοσπονδιακή δικαστής του Σαν Φρανσίσκο απέρριψε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου το αίτημα της HSBC να μη γίνει αποδεκτή η μήνυση, λέγοντας ότι είναι εύλογος ο ισχυρισμός της First Citizens ότι η HSBC και άλλοι κατηγορούμενοι παραβίασαν συμβόλαια και υπεξαίρεσαν πληροφορίες.

First Citizens: Η εξαγορά της SVB και η ιστορία 125 ετών

Η δικαστής των ΗΠΑ Laurel Beeler απέρριψε μεν τη συνέχιση της εκδίκασης, κάλεσε, δε, τη First Citizens να τροποποιήσει την καταγγελία της εντός 28 ημερών για να αντιμετωπίσει ορισμένες ελλείψεις και να διευκρινίσει τους ρόλους τους οποίους αποδίδει στην HSBC και σε άλλους κατηγορούμενους.

«Τουλάχιστον, Η καταγγελία προκαλεί τουλάχιστον σύγχυση και πρέπει να διευθετηθεί», έγραψε στην απόφασή της.

Η HSBC ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «είμαστε ισχυρά δεσμευμένοιστον τραπεζικό χώρο καινοτομίας και στους υπαλλήλους μας και θα συνεχίσουμε να αμυνόμαστε σθεναρά κατά της αγωγής της First Citizens».

Στην αγωγή του Μαΐου, η First Citizens ισχυρίστηκε ότι η HSBC και ο David Sabow, πρώην τραπεζίτης υγειονομικής περίθαλψης και τεχνολογίας της SVB, ενορχήστρωσαν ένα σχέδιο με το όνομα «Project Colony» για να προσλάβουν 42 τραπεζίτες και να κλέψουν εμπιστευτικά δεδομένα από την SVB δύο εβδομάδες μετά την απόκτησή της από την First Citizens.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή