Για τα τιμολόγια ρεύματος, αλλά και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης.

Αρχικά, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε πως οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν σε αλλαγή τιμολογίου ανά πάσα στιγμή.

«Η δυνατότητα αλλαγής υπάρχει ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, με εξαίρεση τα σταθερά τιμολόγια, που είναι λογικό να υπάρχει πέναλτι αποχώρησης. Η αρχή του μήνα, όπως διαμορφώνονται τα πράγματα, σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς τις τελευταίες τιμές που έχουν οι πάροχοι. Εάν είσαι στο πράσινο τιμολόγιο, που είναι το 95% των πολιτών σήμερα, μπορείς να δεις εάν ένας πάροχος είναι συστηματικά ακριβός», είπε.

Αυτά είναι τα δέκα φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος του Ιανουαρίου 

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο ανταγωνισμός θα λειτουργεί διότι υπάρχει διαφάνεια στις τιμές, ενώ τόνισε πως δεν βλέπει μεσοπρόθεσμα κάποιες αλλαγές στις τιμές του ρεύματος.

Αναφερόμενος στο φυσικό αέριο δήλωσε:

«Στο φυσικό αέριο δεν έχουμε την ιδιαιτερότητα που έχουμε στο ηλεκτρικό ρεύμα, να αλλάζουν οι τιμές κάθε ώρα. Είναι μία πολύ πιο σταθερή αγορά, πολύ πιο ξεκάθαρη η τιμολόγηση. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να παρέμβουμε», σημείωσε.

Για τα ομόφυλα ζευγάρια

Τέλος, ο Θόδωρος Σκυλακάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Έχω μία φιλελεύθερη πολιτική καταγωγή, με ιδιαίτερη έμφαση στα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα. Στα θέματα δικαιωμάτων συνήθως δεν πηγαίνει η πλειοψηφία της κοινωνίας, πηγαίνει μία μειοψηφία που κάνει το μεγάλο βήμα και προσαρμόζεται».

«Τα ζητήματα δικαιωμάτων έχουν την εξής δυσκολία, τα βιώνει τελείως διαφορετικά η ομάδα η οποία θίγεται. Είναι πολύ εύκολο να μιλάς για τα δικαιώματα που αφορούν κάποιον άλλον, την ώρα που εσύ απολαμβάνεις το σύνολο των δυνατοτήτων που σου προσφέρουν αυτά τα δικαιώματα. Με κάποιο τρόπο είμαστε όλοι σε κάποιου είδους μειοψηφία και πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα αυτή τη στιγμή της αδυναμίας».

Για το ενδεχόμενο να τεθεί κομματική πειθαρχία στο εσωτερικό της ΝΔ ανέφερε:

«Οι κυβερνήσεις λειτουργούν συλλογικά. Οι αποφάσεις λαμβάνονται στο υπουργικό συμβούλιο με τρόπο συλλογικό. Εφόσον συμμετέχεις σε συλλογικό όργανο δεσμεύεσαι από τις αποφάσεις στις οποίες έχεις συμμετάσχει», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια