Οι Big 4 αναμένεται να πουλήσουν νέα ομόλογα μεταξύ 30 και 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο, μόλις ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου, σύμφωνα με τους αναλυτές της JPMorgan Chase & Co. Αυτό συγκρίνεται με έναν ιστορικό μέσο όρο 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον μήνα, σύμφωνα με μια ανάλυση των πωλήσεων από το 2014 έως το 2023.

Η JPMorgan, η Bank of America Corp., η Citigroup Inc. και η Wells Fargo & Co. είναι πιθανό να είναι από τις πρώτες που θα δοκιμάσουν την όρεξη των επενδυτών στις καυτές πιστωτικές αγορές μετά την γνωστοποίηση των κερδών τους. Για τον David Knutson, ανώτερο διευθυντή επενδύσεων στη Schroder Investment Management, η αγορά είναι πιθανό να κολυμπήσει σε νέα χρέη από παγκόσμιες συστηματικά σημαντικές τράπεζες την επόμενη εβδομάδα.

«Υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες αναχρηματοδότησης», είπε σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Η συναλλαγή ρεκόρ στα futures των fed funds και το μυστήριο για το κίνητρο

Το Bloomberg Intelligence αναμένει ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ θα μπορούσαν να πουλήσουν συνολικά χρέος 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυτόν τον μήνα, υπερτριπλάσιο από το ποσό που εκδόθηκε τον Ιανουάριο του περασμένου έτους.

Παρόλο που οι traders adfers αναμένουν ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια φέτος, το βασικό κόστος δανεισμού είναι απίθανο να κινηθεί σημαντικά χαμηλότερα τους επόμενους μήνες.

Ήδη φέτος, οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ του συνόλου των πωλήσεων ομολόγων υψηλής ποιότητας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στις 11 Ιανουαρίου από το Bloomberg. Δανειστές εκτός ΗΠΑ, όπως η BNP Paribas SA, η UBS Group AG και η Lloyds Banking Group ήταν μεταξύ εκείνων που πωλούν χρέη μέχρι στιγμής.

Οι νέες ρυθμίσεις

Η προοπτική αυστηρότερων ομοσπονδιακών απαιτήσεων ωθεί επίσης ορισμένους αναλυτές να προβλέπουν ανοδική πορεία στην έκδοση τραπεζικών ομολόγων καθώς οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες ενισχύουν προληπτικά τα κεφαλαιακά τους μαξιλάρια.

Η Wells Fargo και η JPMorgan ενδέχεται να εκδώσουν περισσότερα χρέη σε σύγκριση με τους ομοτίμους τους, καθώς επηρεάζονται περισσότερο από τους νέους κανονισμούς που απαιτούν από τις τράπεζες να διατηρούν ένα συγκεκριμένο ποσό χρέους στο επίπεδο των εταιρειών χαρτοφυλακίου τους.

Τράπεζες μεσαίου μεγέθους με περιουσιακά στοιχεία από 100 έως 250 δισεκατομμύρια δολάρια — όπως η Regions Financial Corp., η KeyCorp και η Huntington Bancshares Inc. — θα πρέπει επίσης να αυξήσουν τα επίπεδα κεφαλαίου τους κατά περίπου 5%. Ως αποτέλεσμα, οι περιφερειακές τράπεζες ενδέχεται να πουλήσουν νέο χρέος 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο, πάνω από τον ιστορικό μηνιαίο μέσο όρο, έγραψαν οι Kabir Caprihan της JPMorgan και Nikita Dyatlov σε σημείωμα της 8ης Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές