Η εταιρεία τεχνολογίας Nvidia ξεκινά φέτος το νέο έτος με τις καλύτερες προϋποθέσεις, διατηρώντας το εντυπωσιακό ράλι στη μετοχή της που το 2023 εκτινάχθηκε κατά σχεδόν 240%.

Η «αγαπημένη» εταιρεία της τεχνητής νοημοσύνης (AI) πρόσθεσε περίπου 128 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση μετά την άνοδο περίπου 10% αυτόν τον μήνα, ένα άνευ προηγουμένου κέρδος σε αξία τις πρώτες εννέα ημέρες συναλλαγών του έτους για την εταιρεία.

Η ξέφρενη αυτή πορεία της Nvidia σηματοδοτεί ότι η τάση της τεχνητής νοημοσύνης εξακολουθεί να έχει δυναμική, τουλάχιστον για την εταιρεία που θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους μεγαλύτερους νικητές σε αυτή την τεχνολογική κούρσα. Η Nvidia φέτος ξεπερνά εύκολα την ευρύτερη αγορά και τις υπόλοιπες μετοχές της τεχνολογικής ομάδας εταιρειών της Magnificent Seven ή megacap.

Αυτό τον καθιστά ένα σημαντικό φωτεινό σημείο καθώς ο δείκτης S&P 500 έχει σταματήσει κοντά σε υψηλά ρεκόρ εν μέσω ερωτημάτων σχετικά με τα εταιρικά κέρδη και το χρονοδιάγραμμα των αναμενόμενων μειώσεων στα επιτόκια της Federal Reserve.

Ημιαγωγοί: Οι κολοσσοί Nvidia και AMD είχαν την καλύτερη χρονιά από το 2009

Η καλύτερη του κλάδου

«Από τη δική μου σκοπιά, η Nvidia είναι η καλύτερη του κλάδου», δήλωσε η Shana Sissel, διευθύνουσα σύμβουλος της Banrion Capital Management, προσθέτοντας ότι κυριαρχεί στην αγορά της, έχει ισχυρές σχέσεις με τους πελάτες και αναπτύσσεται γρήγορα. «Είναι δύσκολο να βρεις κάποιο λάθος σε αυτή την ιστορία», εξήγησε.

Η Nvidia είχε καλύτερη εκκίνηση ποσοστιαίας βάσης πέρυσι, για να ξεκινήσει το ράλι που έσπασε το ρεκόρ της. Για να είμαστε δίκαιοι, αυτά τα κέρδη ήρθαν αφού η μετοχή έχασε το ήμισυ της αξίας της το 2022. Για τους επόμενους 12 μήνες, οι αναλυτές που καλύπτουν τη Nvidia έχουν μέση τιμή στόχο σχεδόν τα 650 δολάρια ΗΠΑ, υποδεικνύοντας περίπου 19 % άνοδο για μια εταιρεία που έχει σήμερα κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη από 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η εμπορική έκθεση CES αυτόν τον μήνα ενίσχυσε την εμπιστοσύνη για τους υποστηρικτές της μετοχής της Nvidia. Η εταιρεία ανακοίνωσε τρία νέα τσιπ γραφικών για επιτραπέζιους υπολογιστές που θα επιτρέψουν στους χρήστες υπολογιστών να κάνουν καλύτερη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε PC. Η μετοχή της ενισχύθηκε περαιτέρω την περασμένη εβδομάδα, όταν η γενική οικονομική διευθύντρια Colette Kress επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του διευθύνοντος συμβούλου Jensen Huang ότι η εταιρεία εκτιμά ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το 2025.

«Η Nvidia εξέφρασε έναν τόνο εμπιστοσύνης σχετικά με την τελική ζήτηση και έδειξε αύξηση της προσφοράς κάθε τρίμηνο φέτος», έγραψαν οι αναλυτές της Piper Sandler & Co σε σημείωμα με ημερομηνία 11 Ιανουαρίου, αναφερόμενοι σε συνάντηση με τη διοίκηση της CES. «Για εμάς, αυτό υποδηλώνει υψηλή πεποίθηση σχετικά με τις εκκρεμότητες και τα μοτίβα παραγγελιών κατά τη διάρκεια της ημερολογιακής περιόδου του 2024».

Η Nvidia αναμένεται να κυκλοφορήσει τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου τον επόμενο μήνα. Οι αναλυτές προβλέπουν έκρηξη εσόδων κατά 230% μετά από μια άνοδο περίπου 206 % στο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης