Σε δεκαετή συνεργασία συμφώνησαν Vodafone και Microsoft προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και ψηφιακές, επιχειρηματικές και cloud υπηρεσίες σε περισσότερες από 300 εκατομμύρια επιχειρήσεις και καταναλωτές σε όλες τις ευρωπαϊκές και αφρικανικές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Η βρετανική εταιρεία θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε τεχνητή νοημοσύνη με επίκεντρο τους πελάτες της. Η τεχνητή νοημοσύνη αναπτύχθηκε με τις τεχνολογίες Azure της OpenAI και Copilot της Microsoft, και θα αντικαταστήσει τα φυσικά κέντρα δεδομένων με φθηνότερες και επεκτάσιμες υπηρεσίες cloud Azure.

Vodafone: Πώληση του ισπανικού της βραχίονα έναντι 5 δισ. ευρώ

Η Microsoft με τη σειρά της θα γίνει επενδυτής μετοχικού κεφαλαίου στην πλατφόρμα IoT (Internet of Things) της Vodafone, όταν θα αναπτυχθεί ως αυτοτελής επιχειρηματική δραστηριότητα έως τον Απρίλιο, και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομικής πλατφόρμας κινητής τηλεφωνίας της Vodafone στην Αφρική.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Vodafone, Margherita Della Valle, η οποία δέχεται πιέσεις να επαναφέρει τον όμιλο σε αναπτυξιακή τροχιά και κερδοφορία, εστιάζει στην ευκαιρία συνδρομής των επιχειρήσεων στον τομέα της ψηφιοποίησής τους, σημειώνοντας τον Μάιο ότι η εν λόγω αγορά μπορεί να ανέλθει στα 140 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την Della Valle, η συμφωνία που υπέγραψε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella, θα «επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρηματικών πελατών μας, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων εταιρειών».

Ο Οικονομικός Διευθυντής της Vodafone, Λούκα Μούτσιτς, δήλωσε ότι η πρωτοπόρα παρουσία της Microsoft στην τεχνητή νοημοσύνη, που υποστηρίζεται από τη συνεργασία της με την OpenAI, θα μεταμορφώσει τις υπηρεσίες πελατών στον κλάδο τηλεπικοινωνιών.

«Αυτό είναι το κομμάτι που πραγματικά θα πιάσει κάθε έναν από τους πελάτες μας», είπε την Τρίτη, προσθέτοντας ότι ένα chatbot TOBi με τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft θα παρέχει πιο συνεπείς και έξυπνες απαντήσεις σε ερωτήματα.

Βελτίωση παραγωγικότητας

Η τεχνολογία θα βοηθήσει το προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών της Vodafone να βελτιώσει την παραγωγικότητα και την ποιότητα των συνομιλιών τους, είπε η εταιρεία, αντί να το αντικαταστήσει με τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Chief Commercial Officer της Microsoft, Judson Althoff, δήλωσε ότι η δύναμη της Vodafone στο IoT και στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες είναι στρατηγικά σημαντική.

«Τα περιουσιακά στοιχεία του IoT είναι ζωτικής σημασίας για να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες βιωσιμότητας τόσων πολλών πελατών μας σε τομείς που είναι δύσκολο να μειώσουν», είπε.
Η πλατφόρμα χρημάτων για κινητά M-PESA της Vodafone, η οποία δραστηριοποιείται στην Κένυα, την Τανζανία, τη Νότια Αφρική και άλλες αφρικανικές χώρες, μοιράζεται τους ίδιους στόχους με τη Microsoft στην περιοχή, όπως η δημιουργία ψηφιακού γραμματισμού (digital literacy).

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε παραγωγικές δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσουμε τους πελάτες να λαμβάνουν πιο έξυπνες οικονομικές αποφάσεις», κατέληξε το στέλεχος της Microsoft.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI