Ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να κυμαίνεται κοντά στο 4,1%, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στις ισχυρότερες από το αναμενόμενο λιανικές πωλήσεις το Δεκέμβριο και στις τελευταίες παρατηρήσεις από μέλη της Federal Reserve.

Η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά 3 μονάδες στο  στο 4,098%, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε στο 4,12%. Το 2ετές κατά περίπου 13 μονάδες βάσης για να διαπραγματευτεί στο 4,363%.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Απότομη προσγείωση στη σκιά του Νταβός

Τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων του Δεκεμβρίου έδειξαν ισχυρή καταναλωτική ζήτηση στις γιορτές. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,6% για τον μήνα, πάνω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones  και προέβλεπαν αύξηση 0,4%. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,4%, που ξεπέρασαν επίσης την εκτίμηση 0,2%.

Την Τρίτη, οι αποδόσεις εκτινάχθηκαν μετά από σχόλια του διοικητή της Federal Reserve Κρίστοφερ Γουόλερ, ο οποίος πρότεινε ότι, ενώ η κεντρική τράπεζα πιθανότατα θα μειώσει τα επιτόκια φέτος, μπορεί να πάρει χρόνο.

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, περισσότερα μέλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανέφεραν ότι οι αγορές προπορεύονται στις προβλέψεις για μείωση των επιτοκίων.

Ο πρόεδρος της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας, Klaas Knot, δήλωσε στο CNBC την Τετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης εξέτασε τις συνολικές χρηματοοικονομικές συνθήκες και ότι «όσο περισσότερη χαλάρωση έχει ήδη κάνει η αγορά για εμάς, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να μειώσουμε τα επιτόκια». Ο Knot αναφερόταν στο γεγονός ότι οι υψηλότερες τιμές μετοχών και ομολόγων το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους λειτούργησαν ως ισοδύναμο της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, ενώ οι χαμηλότερες τιμές ως ισοδύναμο αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες