«Εγκλωβισμένος» στο Νταβός της Ελβετίας παρέμεινε για λίγο την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, καθώς το αεροπλάνο που τον μετέφερε παρουσίασε «κρίσιμη βλάβη» που σχετίζεται με διαρροή οξυγόνου.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν: Και η Ανατολική Μεσόγειος στην ατζέντα

Σύμφωνα με μέλος της ομάδας Τύπου του Αμερικανού ΥΠΕΞ που επικαλείται το Reuters, το σοβαρό αυτό τεχνικό πρόβλημα είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταβεί άλλο αεροσκάφος στην Ελβετία προκειμένου να παραλάβει τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Σε αεροσκάφος της Boeing το πρόβλημα

Ο Μπλίνκεν είχε ταξιδέψει στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τη Δευτέρα και σήμερα επρόκειτο να επιστρέψει αεροπορικώς στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το αεροσκάφος ήταν ένα αεροπλάνο της Boeing. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αμέσως ποιο αεροσκάφος χρησιμοποιούσε ο Μπλίνκεν σε αυτό το ταξίδι.

Με εμπορική πτήση στις ΗΠΑ οι συνοδοί του

Ο Μπλίνκεν είχε μεταβεί με ελικόπτερο από το Νταβός στη Ζυρίχη, όπου επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο του, αλλά στη συνέχεια ενημερώθηκε ότι το αεροπλάνο δεν ήταν σε θέση να τον μεταφέρει στις ΗΠΑ.

Τα μέλη της ομάδας Τύπου που ταξίδευαν μαζί του και οι βοηθοί του ενημερώθηκαν ότι έπρεπε να κανονίσουν να επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον με εμπορική πτήση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ
Επικαιρότητα |

Tι πρόκειται να δούμε στις ευρωεκλογές – Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στα κομματικά επιτελεία για τις ευρωεκλογές με το μεγάλο στοίχημα να είναι η συμμετοχή των πολιτών και ο μεγάλος φόβος η άνοδος της ακροδεξιάς.