Πριν να λήξει η τρέχουσα οικονομική χρήση της Currys (σ.σ. ολοκληρώνεται τον Απρίλιο) η εξαγορά της Κωτσόβολος από την ΔΕΗ αναμένεται να έχει λάβει τις αναγκαίες εγκρίσεις και να έχει κλείσει το deal, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του βρετανικού ομίλου.

Όπως διευκρινίζεται τα καθαρά ταμειακά έσοδα της Currys από την πώληση της ελληνικής θυγατρικής εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 156 εκατ. λίρες (περίπου 180 εκατ. ευρώ με την ισχύουσα ισοτιμία), τα οποία το ΔΣ θέλει να αξιοποιήσει για την μείωση των υποχρεώσεων του ομίλου.

Κωτσόβολος: Στα 338 εκατ. ευρώ ο τζίρος το α’ εξάμηνο – Αύξηση 300% στα EBIT

Η Currys ανέφερε «ισχυρά κέρδη» στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, με ισχυρή ανάπτυξη σε όλες τις υπηρεσίες κατά την περίοδο 10 εβδομάδων έως τις 6 Ιανουαρίου. Πρόκειται για την περίοδο «Peak», όπως την ονομάζει ο βρετανικός όμιλος και περιλαμβάνει τις Black Friday και Cyber Monday αλλά και τις μέρες των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και για αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική για την αγορά των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Τα σχέδια της ΔΕΗ αναφορικά με την μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρικών κι ηλεκτρονικών ειδών, αναμένεται να διευκρινιστούν στις 23 Ιανουαρίου, όταν η διοίκηση της ΔΕΗ θα παρουσιάσει σε αναλυτές στο Λονδίνο το νέο επικαιροποιημένο επιχειρηματικό πλάνο για την τετραετία 2024 – 2027.

Με βάση την αναθεωρημένη καθοδήγηση για το τρέχον έτος η Currys αναμένει τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων του ομίλου να φτάσουν τα 105-115 εκατ. λίρες (128-133 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, στις προβλέψεις για την τρέχουσα καθοδήγηση δεν αντικατοπτρίζεται η επικείμενη πώληση της ελληνικής θυγατρικής, περιλαμβάνοντας προσαρμοσμένα κέρδη EBIT από την Κωτσόβολος ύψους 18 εκατ. λίρες για ολόκληρο το έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις