Ανάπτυξη δρομολογίων, με την προσθήκη και νέων αεροσκαφών σχεδιάζει η Cyprus Airways, η οποία έχει δρομολογήσει, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα, με την προσθήκη νέων προορισμών, όπως η Θεσσαλονίκη, και την αύξηση των συχνοτήτων σε υφιστάμενα δρομολόγια.

Το 2023 η Cyprus Airways με έδρα τη Λάρνακα διακίνησε περίπου 500.000 επιβάτες σύμφωνα με τον Χρίστο Λιμνατίτη, Chief Commercial Officer της εταιρείας, με στόχο το 2024 να τους αυξήσει κατά 10% καθώς διαπιστώνεται έντονη ζήτηση από την ελληνική αγορά για τους προορισμούς της Ανατολής στους οποίους πετά η Cyprus.

Aegean – Cyprus Airways: Συνεργασία για πτήσεις κοινού κωδικού

Το διεθνές δίκτυο της Cyprus για τον χειμώνα περιλαμβάνει, εκτός από την Αθήνα, τη Βηρυτό, το Τελ Αβίβ, το Ντουμπάι, το Μιλάνο, το Παρίσι και τη Ζυρίχη, ενώ άμεσα, στις 5 Φεβρουαρίου, αναμένεται να εκκινήσουν και δρομολόγια προς τις Βρυξέλλες. Αντίστοιχα, το θερινό πρόγραμμα της αεροπορικής, εκτός Ελλάδας, περιλαμβάνει τη Βηρυτό, το Τελ Αβίβ, τη Νίκαια, το Γερεβάν, το Ντουμπάι, το Μιλάνο, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Ζυρίχη και την Πράγα, ενώ σε αυτό αναμένεται να προστεθούν η Βαρκελώνη, η Γενεύη και οι Βρυξέλλες.

Στην Ελλάδα, το χειμερινό πρόγραμμα της αεροπορικής περιλαμβάνει την Αθήνα, ενώ στο θερινό, εκτός από την αύξηση συχνοτήτων στην ελληνική πρωτεύουσα, περιλαμβάνονται επίσης δρομολόγια προς τη Ρόδο, τη Σκιάθο, την Πρέβεζα, τη Σαντορίνη και το Ηράκλειο Κρήτης.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Λιμνατίτη το διάστημα Απριλίου-Μαΐου η εταιρεία θα αποκτήσει δύο επιπλέον Airbus A220, τα οποία θα προστεθούν στα δυο Airbus A320 και δύο Airbus A220, που διαθέτει ήδη.

Όπως τόνισε στο πλαίσιο παρουσίασης της νέας ταυτότητας της Cyprus Airways, η διοίκηση της εταιρείας, στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση των συχνοτήτων σε δρομολόγια που εκτελεί ο αερομεταφορέας με προορισμό την Ελλάδα και η προσθήκη νέων γραμμών που θα συνδέσουν την Κύπρο με περιοχές της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας.

H Cyprus Airways, σύμφωνα με τον ιστότοπο της, ξανάρχισε τις δραστηριότητές της τον Ιούλιο του 2016, όταν η Charlie Airlines Ltd αναδείχθηκε νικήτρια σε διαγωνισμό, εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα του εμπορικού σήματος των Κυπριακών Αερογραμμών για μια δεκαετία.

Τον Ιούλιο του 2018, η Cyprus Airways πέρασε με επιτυχία τον Έλεγχο Λειτουργικής Ασφάλειας (IOSA) της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), απόδειξη της ακλόνητης αφοσίωσής μας στα υψηλότερα πρότυπα λειτουργικής ασφάλειας. Λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2018, γίναμε περήφανα μέλη της σεβαστής Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), ενισχύοντας περαιτέρω τη δέσμευσή μας στην παγκόσμια αεροπορική αριστεία.

Τον Δεκέμβριο του 2021, η Arcosjet απέκτησε μέρος των μετοχών της Cyprus Airways, ενώ το Νοέμβριο του 2022, η Arcosjet απέκτησε το 100% της αεροπορικής εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις