Το ποσό των 37 εκατ. δολαρίων κατέβαλε η  Morgan Stanley κατέβαλε στον απερχόμενο διυθύνοντα σύμβουλο Τζέιμς Γκόρμαν για τους τελευταίους 12 μήνες της θητείας του. To ποσό είναι αυξημένο κατά 17,5% σε σχέση με πέρυσι και θα καταβληθεί παρά  τα χαμηλότερα κέρδη της τράπεζας.

Η επιτροπή αποζημιώσεων της Morgan Stanley, όπως αναφέρουν οι Financial Times, εξήγησαν ότι ο Γκόρμαν είχε «ολοκληρώσει με επιτυχία μια ομαλή, πολυετή διαδικασία σχεδιασμού διαδοχής του CEO». Παραιτήθηκε επίσημα από διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley στις αρχές του έτους και αντικαταστάθηκε από τον Ted Pick, αν και παραμένει εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

\
Οι δύο άλλοι κορυφαίοι υποψήφιοι για την ανώτατη θέση – ο Andy Saperstein και ο Dan Simkowitz – παραμένουν στη Morgan Stanley ως συμπρόεδροι του Pick.

Goldman Sachs – Morgan Stanley: Με φόρα προς τα επενδυτικά το 2024

«Κατά τη διάρκεια της 14ετούς θητείας του ως CEO και κατά τη διάρκεια του 2023, ο κ. Γκόρμαν αναδιαμόρφωσε την εταιρεία σε ένα ισχυρότερο και πιο ισορροπημένο ίδρυμα που είναι τοποθετημένο για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη», ανέφερε η Morgan Stanley.

Τα 37 εκατ. δολάρια για τον Gorman, από 31,5 εκατ. δολάρια το 2022, είναι υψηλότερα από την αμοιβή του επί σειρά ετών διευθύνοντος συμβούλου της JPMorgan Chase, Τζέημι Ντίμον, ο οποίος κέρδισε 36 εκατ. δολάρια

Η αμοιβή για το 2023 ανεβάζει τη συνολική αμοιβή του Γκόρμαν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διευθύνοντος συμβούλου της Morgan Stanley σε σχεδόν 338 εκατ. δολάρια. Το υψηλόβαθμο στέλεχος υπήρξε επίσης ένας από τους μεγαλύτερους πωλητές μετοχών μεταξύ των στελεχών αμερικανικών τραπεζών, εξαργυρώνοντας περισσότερα από 40 εκατ. δολάρια σε μετοχές της Morgan Stanley το 2023.

Η πορεία του Γκόρμαν στη Morgan Stanley

Ο Γκόρμαν ήταν διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley από το 2010 έως το τέλος του 2023, κατά τη διάρκεια του οποίου η τιμή της μετοχής της τράπεζας τριπλασιάστηκε, καθώς η Wall Street επικροτούσε τη στρατηγική του να επεκταθεί στη διαχείριση πλούτου και περιουσιακών στοιχείων.

Ωστόσο, η κερδοφορία στον τομέα της διαχείρισης πλούτου της τράπεζας μειώθηκε, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια, με αποτέλεσμα οι πελάτες να επενδύουν σε προϊόντα που είναι λιγότερο κερδοφόρα για τις τράπεζες και τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων.

Η Morgan Stanley προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι η επιχείρηση διαχείρισης περιουσίας της θα υπολείπεται του στόχου κερδοφορίας στο εγγύς μέλλον, επιβαρύνοντας την τιμή της μετοχής του ομίλου. Το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής και συναλλαγών της έχει επίσης υποστεί μείωση των εσόδων της.

Το 2023, τα καθαρά κέρδη της Morgan Stanley μειώθηκαν κατά 18% στα 9,1 δισ. δολάρια, τα χαμηλότερα των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή