Το Ιράν κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι πραγματοποίησε την επίθεση που οδήγησε στον θάνατο τεσσάρων Ιρανών στρατιωτικών αξιωματούχων στη Συρία και το απείλησε με αντίποινα «την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο μέρος», σύμφωνα με μια ανακοίνωση της ιρανικής διπλωματίας.

Ιράν: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο 20χρονος ναυτικός του πλοίου Άγιος Νικόλαος

Ευθεία απειλή

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Κανανί «καταδίκασε απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια του σιωνιστικού καθεστώτος», που αποτελεί «μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξαπλωθεί η αστάθεια και η ανασφάλεια στην περιοχή».

Μια πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το Ισραήλ στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, μεταξύ αυτών ο επικεφαλής της μονάδας πληροφοριών του επίλεκτου σώματος.

Τουλάχιστον 10 οι νεκροί στη Δαμασκό

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών τέσσερα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σκοτώθηκαν σήμερα στο αεροπορικό πλήγμα που αποδίδεται στο Ισραήλ εναντίον εντός κτηρίου στη Δαμασκό, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό της ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο απολογισμός ανήλθε από τους έξι στους 10 νεκρούς αφότου ανασύρθηκαν πτώματα που βρίσκονταν κάτω από τα χαλάσματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης με έδρα το Λονδίνο, η οποία διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία.

Το Ιράν και οι στρατιωτικοί σύμμαχοί του στη Συρία έχουν εδραιώσει την παρουσία τους σε περιοχές στην ανατολική, νότια και βόρεια Συρία και σε διάφορα προάστια της πρωτεύουσας, τόσο για να στηρίξουν τον Άσαντ έναντι των εγχώριων αντιπάλων του όσο και για να πλήξουν τον μεγαλύτερο εχθρό, το Ισραήλ.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αλεξοπούλου: Το αεροδρόμιο «Λυδία» αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Επικαιρότητα |

Θεμελίωση του αεροδρομίου «Λυδία» στην Καβάλα

Το αεροδρόμιο θα υπηρετεί τη Γενική Αεροπορία, στην οποία εντάσσονται πτητικές δραστηριότητες που δεν αφορούν σε μείζονες εμπορικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς, όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών πιλότων

Ακρίβεια: «Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Απεργία στο Δημόσιο στις 21 Μαΐου
Επικαιρότητα |

«Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Σε απεργία το Δημόσιο

Η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» το εισόδημα των Ελλήνων – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τα καύσιμα «στριμώχνουν» τους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της πανάκριβης στέγασης διογκώνεται