Πραγματοποιήθηκε σε χαλαρό κλίμα η πρώτη ημέρα της συνάντησης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Σπέτσες, όπου παρευρέθησαν βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατανάλωσαν πλούσια εδέσματα, κρασί και παλαιωμένο τσίπουρο, δίπλα στο αναμμένο τζάκι, ενώ από τη βραδιά δεν έλειψαν και τα τραγούδια.

ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει πρόταση για διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας

Οι εργασίες του διημέρου ξεκίνησαν με την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο «την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους».

Οι τομείς στους οποίους αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι μεταξύ άλλων η υγεία, η κοινωνική πρόνοια, η παιδεία, η ασφάλεια, η δημόσια διοίκηση και η δικαιοσύνη.

Το εθνικό σχέδιο, όπως είπε, έχει ως στόχο «την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική».

Και η Ακρίτα στις Σπέτσες

Σημειώνεται ότι από τους 36 βουλευτές της ΚΟ, απουσίαζαν ο Αλέξης Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη και η Έλενα Ακρίτα, η οποία όμως θα δώσει τελικά το «παρών» σήμερα Σάββατο.

«Θα πάω αύριο στις Σπέτσες. Θα ρίξω στο σακ βουαγιάζ τις ενστάσεις μου κι ένα δεύτερο πουλόβερ και θα πάω. Στην απόφαση αυτή συνέβαλε η συνάντηση μου με τον Πρόεδρο του κόμματος που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα», ανέφερε η ίδια.

Μετά την πεντάωρη παρουσίαση των πρώτων απολογισμών των Τομεαρχών του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης παρέθεσε γεύμα στους καλεσμένους του με μπουφέ και για βίγκαν -πλην των κρεατοφάγων- ενώ στο δείπνο παρακάθισε και ο σύζυγός του, Τάιλερ.

Ο Γιώργος Τσίπρας έδωσε και αυτός το «παρών»

Το τραπέζι και η κουβέντα κράτησαν έως τα μεσάνυχτα, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να περνά από τραπέζι σε τραπέζι, καταλήγοντας σε αυτό μαζί με τη βουλευτή Θεσσαλονίκης, Ράνια Θρασκιά και τη Δώρα Τσαμπάζη, σύζυγο του αειμνήστου Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη και συνεργάτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δεύτερη ημέρα εργασίας

Σήμερα Σάββατο, στις 9 το πρωί, ξεκίνησε και πάλι η συνεδρίαση. Θα υπάρξει μια μικρή διακοπή το μεσημέρι και ύστερα μέχρι το βράδυ θα ακολουθήσει συζήτηση που θα καταλήξει με ένα δείπνο σε γνωστό εστιατόριο των Σπετσών.

Την Κυριακή το πρωί προς το μεσημέρι αναμένεται να επιστρέψουν όλοι στην Αθήνα.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω