Αντιμέτωπη με τα ιστορικά υψηλά του S&P 500 είναι σήμερα η Wall Street, η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί τις επιφυλάξεις που ήδη υπάρχουν για τη δυνατότητα περαιτέρω ανόδου, σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας περί την πορεία των επιτοκίων της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,35% στις 37.995 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,45% στις 4.861 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,67% στις 15.414 μονάδες.

Επενδυτές – κολοσσοί «ποντάρουν» στα ελληνικά ομόλογα – Το δέλεαρ των αποδόσεων

Σε επίπεδο τίτλων, η Boeing υποχωρεί κατά 1,8% αφού η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ συνέστησε στους αερομεταφορείς να επιθεωρήσουν τα βύσματα της πόρτας στη μέση εξόδου του αεροσκάφους Boeing 737-900ER, τα οποία είναι παρόμοια με αυτά που υπήρχαν σε προβληματικά αεροσκάφη της Alaska Airlines.

Απωλειες σχεδόν 12% σημειώνει και η Archer-Daniels-Midland, αφού η εταιρεία επεξεργασίας τροφίμων τοποθέτησε σε διοικητική άδεια τον CFO Vikram Luthar εν μέσω έρευνας για ορισμένες λογιστικές πρακτικές και αναθεώρησε τις οδηγίες για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου που ήταν κατώτερες των προσδοκιών.

Την Παρασκευή, ο S&P 500 έσπασε τόσο το ενδοημερήσιο όσο και το ρεκόρ κλεισίματος από τον Ιανουάριο του 2022, κλείνοντας την ημέρα στις 4.839,81 μονάδες. Η άνοδος της Παρασκευής σηματοδότησε επίσημα ότι η Wall Street βρίσκεται πράγματι σε μια ανοδική αγορά που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022.

Ο Dow Jones και ο Nasdaq βρίσκονται πλέον σε θετικά εδάφη από τις αρχές του 2024, ωστόσο, η ισχύς της Wall Street θα εξαρτηθεί φαινομενικά από το αν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα καταφέρει μια ήπια προσγείωση για την οικονομία, χωρίς να οδηγηθεί σε ύφεση. Οι επενδυτές ελπίζουν σε μια σειρά από μειώσεις επιτοκίων που θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο, αν και είναι λιγότερο σίγουροι ότι η αρχική μείωση θα πραγματοποιηθεί τότε.

Οι επενδυτές τώρα τιμολογούν με πιθανότητα περίπου 47% την μείωση των επιτοκίων της Fed τον Μάρτιο, σύμφωνα με το FedWatch Tool του CME. Αυτό σηματοδοτεί μια απότομη μείωση από 81% την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street