Με προσδοκίες για την επερχόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αρχίζουν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται σε θετικά εδάφη αναμένοντας επίσης και τα προκαταρκτικά στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης από την ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,7%, με τον κλάδο των ταξιδίων να κερδίζει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,51% στις 7.500 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,80% στις 16.687 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 1,03% στις 7.447 μονάδες.

Eurobank Equities: Έως τις 1.622 μονάδες βλέπει το Χρηματιστήριο Αθηνών το 2024

Σε επίπεδο τίτλων, η γαλλική εταιρεία λαχειοφόρων αγορών La Francaise des Jeux σημειώνει άλμα 5%, επιβεβαιώνοντας τις προθέσεις να εξαγοράσει τη σουηδική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών Kindred έναντι 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές της ελβετικής επιχείρησης θέρμανσης και εξαερισμού Belimo υποχωρούν κατά 6,6% αφού τα έσοδά της για το 2023 ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων.

Η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να παραμείνει στην απόφαση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, η οποία αναμένεται στις 25 Ιανουαρίου, με την αγορά να αναζητά ενδείξεις για τη χρονική στιγμή της μείωσης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα. Επίσης, οι επενδυτές θα αναμένουν να έχουν μια εικόνα για τον πιθανό αντίκτυπο στον πληθωρισμό και την οικονομία από την αποδιοργάνωση του θαλάσσιου εμπορίου λόγω των επιθέσεων των ανταρτών Χούθι της Υεμένης κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές