Χωρίς κατεύθυνση και με αρκετή νευρικότητα κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βρίσκεται εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων και πλούσιας ειδησεογραφίας που εμποδίζει αρκετά χαρτοφυλάκια να αναλάβουν μεγάλα ρίσκα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,16% στις 1.342,17 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,13% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.268,17 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,35% στις 1.129,30 μονάδες.

Ισχυρό το ενδιαφέρον

Αν και η αγορά βρίσκεται σε ένα πλαγιοανοδικό κανάλι, το οποίο αφήνει αρκετά ερωτήματα για τη συνέχεια, το ενδιαφέρον των επενδυτών «αποκαλύπτεται» σε αρκετές επιχειρηματικές εξελίξεις. Αυτό επισημαίνει και ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, ο οποίος τονίζει ότι οι τοποθετήσεις τόσο σε μετοχές όσο και σε ομόλογα του επενδυτικού κοινού και ειδικά των ξένων δείχνει ότι διψάνε να αγοράσουν ελληνικούς τίτλους και κάθε φορά που υπάρχει η προσφορά εξαφανίζεται με συνοπτικές διαδικασίες (τελευταίο παράδειγμα το placement στη ΓΕΚ Τέρνα).

Πλέον αυτό γίνεται πολύ συχνά κάτι που στο παρελθόν είχαμε ξεχάσει, προσθέτει ο ίδιος. Οι νέοι μέτοχοι είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσουν στην συνέχεια ή και θα προσεγγίζουν όλο και περισσότερους συμμετέχοντες. Να σημειωθεί πως ακολουθεί η εισαγωγή του Ελ. Βενιζέλου με τους ιθύνοντες να τρέχουν να προλάβουν την εισαγωγή μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ πλέον περιμένουμε ανακοινώσεις και για το placement ποσοστού της τράπεζας Πειραιώς.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ζαχαράκης, για ακόμα μία φορά η διόρθωση δεν έρχεται όταν οι περισσότεροι την περιμένουν μιας και η δυσκολία αναχαίτισης του πληθωρισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και οι γεωπολιτικές εξελίξεις δεν απασχολούν τις αγορές τουλάχιστον στην παρούσα. Βέβαια όταν έρθει, η δικαιολογία και οι τίτλοι θα είναι διαθέσιμοι σε χρόνο dt ξεχνώντας πάντα το προηγούμενο διάστημα της κίνησης των αγορών. Αυτό αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι με την ψυχολογία και την περιχέουσα ατμόσφαιρα η αγορά δεν μπορεί να νικηθεί, προειδοποιεί ο κ. Ζαχαράκης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και Ελλάκτωρ ξεχωρίζουν με τα άνω του 1% κέρδη τους, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Quest, ΔΕΗ, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Motor Oil, Aegean, Cenergy, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Πειραιώς και Βιοχάλκο.

Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha bank, Eurobank, Λάμδα, ΟΤΕ, Εθνική και Autohellas, χωρίς όμως καμία να σημειώνει απώλειες άνω του 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών