Στην αρχή δυσανασχέτησαν, άλλοι χλεύασαν, κάποιοι μειδίασαν, ορισμένοι είπαν πως αυτά γίνονται μόνο σε εταιρείες. Και όμως πήγαν όλοι σχεδόν και όχι μόνο αυτό, αλλά θέλουν να…ξαναγίνει.

Επί του αποτελέσματος και του πεδίου, το πείραμα που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης πέτυχε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατάφερε, εάν το αξιολογήσει κανείς αντικειμενικά και χωρίς διάθεση ειρωνείας, να φέρει κοντά τους βουλευτές στο εξοχικό του στις Σπέτσες και επί περίπου 20 ώρες, από το απόγευμα της Παρασκευής έως νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής να συζητήσουν, να αναλύσουν σημεία παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να θέσουν στόχους.

Μετά τις Σπέτσες, τι;

Το θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Γιατί ωραία και ενδιαφέρουσες οι παρουσιάσεις μέσω διαφανειών, αλλά το ζητούμενο είναι πως αυτοί οι στόχοι που ετέθησαν θα υλοποιηθούν. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται δουλειά, συντονισμός, αποτελεσματικές κινήσεις και ευελιξία σε πολλά.

Υπάρχει η ανάλυση Pareto, του 80-20: το 80% των αποτελεσμάτων οφείλονται στο 20% των αιτιών. Εάν, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταφέρουν να πετύχουν το 20% των στόχων που έθεσαν στις παρουσιάσεις τους, θα καταφέρει το κόμμα να έχει και αποτελέσματα. Και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ότι θα υπάρχει το 80%, αλλά και το 50% να επιτευχθεί θα είναι άθλος στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται το κόμμα μετά τις εσωκομματικές εκλογές και την διάσπαση.

Για να υπάρξει ακόμα και αυτό το 50% των αποτελεσμάτων πρέπει να προωθηθούν στην κοινή γνώμη τα βασικά σημεία των 30 παρουσιάσεων που κατά την ηγεσία του κόμματος, ήταν λεπτομερώς επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες.

Το Ελληνικό Ονειρο του Κασσελάκη

Όλες αυτές κάτω από την σκέπη του Εθνικού Σχεδίου για το Ελληνικό Όνειρο, στο οποίο ο Στ. Κασσελάκης αναφέρθηκε εκτενώς κατά την έναρξη των εργασιών και αποσκοπεί –κατά τα κεντρικά στελέχη του κόμματος- στην ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό, στην ευημερία και πρόοδο για όλους, σε μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, καθώς και σε μια πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική.

Η πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη προς τους βουλευτές ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία, καθώς επί τρεις μέρες, από προχθές το μεσημέρι έως το μεσημέρι της Κυριακής, οι βουλευτές – τομεάρχες κινήθηκαν όπως κάνουν τα στελέχη μεγάλων πολυεθνικών. Και αυτό διότι τέτοιου είδους μαζώξεις για ανταλλαγή απόψεων και χαλαρή συζήτηση, είναι μια τακτική που ακολουθείται από μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς θεωρείται πως λειτουργεί πιο αποδοτικά.

Μόνο που στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το πρόβλημα είναι βαθύτατα πολιτικό και ακόμα και τέτοιες «ξενόφερτες» πρακτικές που ξενίζουν πολλούς στο εγχώριο πολιτικό σύστημα, που όντως με βάση την εμπειρία μπορεί να είναι αποδοτικές, δεν είναι ικανές να αλλάξουν την ατμόσφαιρα. Θα φανεί βέβαια κατά πόσο θα λειτουργήσει στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Φιλοδοξία του Στ. Κασσσελάκη, ήταν το brainstorming στο σπίτι του, όπου είχαν την τιμητική τους οι παρουσιάσεις των τομεαρχών για το τι έχουν κάνει και τι θα κάνουν από εδώ και πέρα, μέσω της παρουσίασης διαφανειών (power point) να δώσει ώθηση από εδώ και πέρα στο κόμμα για να αρχίσει η ανοδική πορεία έως τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Εάν τα κατάφερε θα φανεί…

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση