Η συνάντηση εργασίας που ήταν κεκλεισμένων των θυρών και έλαβε χώρα εξ ολοκλήρου στο σπίτι του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό επρόκειτο να έχει ολοκληρωθεί έως το βράδυ του Σαββάτου.

Ωστόσο συνεχίστηκε έως το μεσημέρι της Κυριακής καθώς δεν είχε εξαντληθεί ο κατάλογος των παρουσιάσεων/ εισηγήσεων από όλους τους τομεάρχες.

«Εποικοδομητική διαδικασία»

Παρουσιάσεις και power points μπήκαν στο πλοίο της επιστροφής, με το τριήμερο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να ρίχνει αυλαία και τα στελέχη να μιλούν για μια εποικοδομητική διαδικασία που συνέβαλε τόσο στον προγραμματισμό όσο και στην ενότητα του κόμματος στην σκιά των αναταράξεων των προηγούμενων ημερών.

«Το βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης της ΚΟ ήταν οι προτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας και συνδυάζεται με την επεξεργασία των θέσεων για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος.

Σε τρεις ημέρες εργασιών, συνολικά 20 ώρες συζητήσεων και ζυμώσεων, οι 33 βουλευτές που βρέθηκαν στις Σπέτσες συμφώνησαν ότι αυτό το μοντέλο εργασίας πρέπει να επαναληθεί.

Και αφού το bonding απέδωσε καρπούς, οι βουλευτές τονίζουν τα οφέλη του τριήμερου αναστοχασμού, εξηγώντας μάλιστα και τον λόγο για τον οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε οι εργασίες να γίνουν στο σπίτι του.

«Όταν ένας άνθρωπος έχει αισθανθεί την ανάγκη να μπει σε ξένους δρόμους, σε ξένους τόπους, είναι ο πλέον κατάλληλος για να αναβιώσει το πνεύμα της φιλοξενίας στο σπίτι του ως ένα ηθικό χρέος», σχολίασε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Επιχείρηση «μυστικό δείπνος»

Οι κλειστές πόρτες και το «κρυφτό» με τα τηλεοπτικά συνεργεία κυριάρχησε σχεδόν όλο το τριήμερο, με τις πληροφορίες επί της διαδικασίας να έρχονται με το σταγονόμετρο.

Ωστόσο, αντιπερισπασμούς και περιπέτεια είχε ακόμα και το προγραμματισμένο δείπνο σε εστιατόριο μετά τη λήξη της μαραθώνιας συνεδρίασης του Σαββάτου, όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιβιβάστηκαν σε βαν και ταξί λέγοντας ότι θα μεταβούν στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια, με ελιγμούς, τα οχήματα επιχείρησαν να ξεγελάσουν τα τηλεοπτικά συνεργεία και μετά την… παραπλάνηση, κατέληξαν στο εστιατόριο όπου τους περίμενε με κλειστά φώτα ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος μετέβη στο σημείο μυστικά.

Από την Κουμουνδούρου τονίζουν ότι τα αποτελέσματα των εργασιών του τριημέρου θα ξεδιπλωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, με πρώτη δράση την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση