Στο ιστορικό ποσό των 3 τρισ. δολαρίων ανήλθε η χρηματιστηριακή αποτίμηση της  Microsoft , καθώς η μετοχή της σημείωσε άνοδο έως και 1,3% στα 403,95 δολάρια.

Το όριο αυτό εδραιώνει την ιδιότητα της Microsoft ως μία από τις μεγαλύτερες σε αξία εισηγμένες επιχειρήσεις. Ξεπέρασε την Apple σε αξία, η οποία πέρυσι έγινε η πρώτη εταιρεία που έφτασε τα 3 τρισ. δολάρια – αλλά στη συνέχεια έπεσε ξανά κάτω από την κατασκευάστρια εταιρεία iPhone, με τις δύο να ανταλλάσσουν θέσεις έκτοτε.

Microsoft και Apple κοντράρονται για τον τίτλο της πιο πολύτιμης εταιρείας στο χρηματιστήριο

Η εταιρεία με έδρα το Redmond της Ουάσιγκτον ανήκει στην ομάδα που αποκαλείται από την αγορά ως Magnificent 7 και η οποία τροφοδότησε την πρόοδο της αγοράς κατά το 2023, κερδίζοντας περίπου 57%. Η άνοδος συνεχίστηκε και φέτος, με άνοδο 7,4% που ξεπερνά την άνοδο 4,6% του δείκτη Nasdaq 100. Η Microsoft αντιπροσωπεύει το 7,3% του δείκτη S&P 500.

Μεγάλο μέρος του κέρδους αντανακλά τον ενθουσιασμό των επενδυτών για την τεχνητή νοημοσύνη και τις δυνατότητές της να επιταχύνει την ανάπτυξη τόσο των κερδών όσο και των εσόδων. Η Microsoft, μέσω της συνεργασίας της με την OpenAI Inc., θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους ωφελημένους από την τεχνητή νοημοσύνη. Έχει διαθέσει υπηρεσίες υποστηριζόμενες από AI στους πελάτες της.

Η ζήτηση για υπηρεσίες AI, μαζί με το cloud computing για την υποστήριξή της, προβλέπεται να στηρίξει τις μακροπρόθεσμες τάσεις ανάπτυξης της Microsoft. Τα έσοδά της αναμένεται να αυξηθούν κατά σχεδόν 15% στο οικονομικό έτος 2024, ταχύτερα από τον συνολικό τομέα της τεχνολογίας, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg Intelligence.

Αυτού του είδους η ανάπτυξη έχει ως αποτέλεσμα η Microsoft να είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μετοχές στη Wall Street. Περισσότερο από το 90% των αναλυτών που παρακολουθούνται από το Bloomberg συνιστούν την αγορά μετοχών και ο μέσος όρος των τιμών-στόχων των αναλυτών δείχνει άνοδο περίπου 7% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή