Στην περιοχή Μπέλγκοροντ, κοντά στα ουκρανικά σύνορα, συνετρίβη την Τετάρτη, ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, το αεροσκάφος μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου που θα ανταλλάσσονταν σε αντίστοιχο πλαίσιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι το αεροπλάνο μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, μαζί με έξι μέλη του πληρώματος και τρία άλλα άτομα, όταν συνετρίβη.

Κρεμλίνο: Οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται ότι πέταξαν τα λεφτά τους από το παράθυρο στην Ουκρανία

Πού βρέθηκαν κομμάτια του αεροσκάφους

Βίντεο που αναρτήθηκε στην εφαρμογή αγγελιοφόρου Telegram από το Baza, ένα κανάλι που συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, έδειχνε ένα μεγάλο αεροσκάφος να πέφτει προς το έδαφος και να εκρήγνυται σε μια τεράστια πύρινη σφαίρα.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους σκορπίστηκαν πέντε χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή της συντριβής. Τα παράθυρα έσπασαν κοντά στα σπίτια που ήταν πιο κοντά στο σημείο της συντριβής και αρκετοί κάτοικοι ανέφεραν ότι κομμάτια του Il- 76 βρίσκονται στις αυλές τους.

Τι ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης για το περιστατικό

Ο τοπικός κυβερνήτης Vyacheslav Gladkov δήλωσε ότι ένα απροσδιόριστο «περιστατικό» συνέβη στην περιοχή Korochansky της περιοχής, βορειοανατολικά της πόλης Belgorod, και ότι πρόκειται να επιθεωρήσει την περιοχή.

Ακόμη, ο ίδιος ανέφερε ότι ερευνητές και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται ήδη στο σημείο. Το Κρεμλίνο δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι εξετάζει την κατάσταση.

Σημειώνεται ότι η περιοχή του Μπέλγκοροντ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, έχει δεχτεί συχνές επιθέσεις από την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης μιας πυραυλικής επίθεσης τον Δεκέμβριο από την οποία σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι.

Δείτε το βίντεο

Λίγα λόγια για το Ilyushin Il-76

Το Il-76 είναι ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος που έχει σχεδιαστεί για την αερομεταφορά στρατευμάτων, φορτίων, στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων. Έχει κανονικό πλήρωμα πέντε ατόμων και μπορεί να μεταφέρει έως και 90 επιβάτες. Το μοντέλο αυτό άρχισε να πετά το 1973.

Ακόμη, το ρωσικό αεροσκάφος έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά εξοπλισμού και φορτίου έως και 60 τόνων. Σύμφωνα με την πύλη RussianPlanes, μέχρι το 2021 κατασκευάστηκαν 957 αεροσκάφη.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή