Ανοίγει αύριο 25 Ιανουαρίου το βιβλίο προσφορών για τη διάθεση του 30% ήτοι 90 εκατ. μετοχές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Να σημειωθεί ότι οι μετοχές του ΔΑΑ θα εισαχθούν στο σύνολο τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η ελληνική δημόσια προσφορά θα διαρκέσει μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου του 2024

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών αναρτήθηκε το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καθώς και η ανακοίνωση πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ.

Το εύρος των τιμών διάθεσης των μετοχών ορίστηκε από τα 7 μέχρι τα 8,20 ευρώ ανά μετοχή.

Ελευθέριος Βενιζέλος: Ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή του αεροδρομίου στο Χρηματιστήριο

Οι μετοχές

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της Συνδυασμένης Προσφοράς, το 10% των μετοχών του ΔΑΑ θα μεταβιβαστεί στον υφιστάμενο μέτοχο του ΔΑΑ, εταιρεία AviAlliance GmbH, η οποία ελέγχεται από το Καναδικό fund PSP Investments και είναι σήμερα ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος του ΔΑΑ με ποσοστό περίπου 40%, στην τιμή διάθεσης των μετοχών της Συνδυασμένης Προσφοράς πλέον ενός premium. Επιπλέον, 1% των μετοχών του ΔΑΑ θα μεταβιβαστεί στο πλαίσιο της Συνδυασμένης Προσφοράς και στην τιμή διάθεσης των μετοχών στα μέλη της οικογένειας Κοπελούζου, τα οποία είναι και σήμερα μέτοχοι του ΔΑΑ συνολικού ποσοστού περίπου 5%.

Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μεταφορικούς κόμβους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη βασική πύλη εισόδου στην Ελλάδα, ενώ αντιπροσωπεύει περίπου το 35% της συνολικής αεροπορικής κίνησης της χώρας. Το 2023 η επιβατική κίνηση σημείωσε την καλύτερη επίδοση από τότε που ξεκίνησε η ΔΑΑ τη λειτουργία της, ξεπερνώντας τα 28 εκατομμύρια επιβάτες και υπερβαίνοντας τα προ Covid-19 επίπεδα.

Διαβάστε εδω την ανακοίνωση διάθεσης του Ενημερωτικού Δελτίου της “Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.”

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση – πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ προς τους επενδυτές

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις