Tην παραγωγή ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος μαζικής αγοράς με την κωδική ονομασία “Redwood” ετοιμάζει η Tesla για τα μέσα του 2025, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters, και οι οποίες περιγράφουν το μοντέλο ως ένα συμπαγές crossover.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Ιλον Μασκ, έχει ανοίξει εδώ και καιρό την… όρεξη θαυμαστών του και επενδυτών υποσχόμενος την παραγωγή οικονομικών ηλεκτρικών οχημάτων και αυτοοδηγούμενων ρομποταξί που αναμένεται να κατασκευαστούν σε οικονομικότερες πλατφόρμες ηλεκτρικών αυτοκινήτων επόμενης γενιάς

Αυτά τα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου ενός αυτοκινήτου με αρχική τιμή τα 25.000 δολάρια, θα καταστήσουν εφικτό τον ανταγωνισμό με φθηνότερα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα και έναν αυξανόμενο αριθμό φθηνών ηλεκτρικών οχημάτων, όπως αυτά που κατασκευάζονται από την κινεζική BYD.

Tesla: Αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα των αριθμών

Υπενθυμίζεται ότι η BYD ξεπέρασε την Tesla ως ο Νο 1 κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Ο Μασκ είχε αρχικά υποσχεθεί να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο με τιμή 25.000 δολαρίων το 2020, ένα σχέδιο που αργότερα έβαλε στο συρτάρι και όπως όλα δείχνουν θα επιχειρήσει να το αναβίωσε. Η φθηνότερη προσφορά της Tesla, το sedan Model 3, έχει επί του παρόντος τιμή εκκίνησης τα 38.990 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο επικεφαλής της  Tesla δήλωσε πέρυσι ότι ανησυχούσε για τον αντίκτυπο των υψηλών επιτοκίων στη ζήτηση των καταναλωτών για ακριβές αγορές όπως είναι το αυτοκίνητο.

Η Tesla έστειλε «αιτήματα για προσφορές» για το μοντέλο «Redwood», σε προμηθευτές πέρυσι και έκανε πρόβλεψη για παραγωγή 10.000 οχημάτων την εβδομάδα, όπως ανέφεραν δύο από τις πηγές, με την παραγωγή να εκτιμάται ότι θθα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2025.

Ψαλιδίζονται οι προβλέψεις για το 2024

Κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τελευταίου τριμήνου, η Tesla αναμένεται να προβλέψει αύξηση 21% στις παραδόσεις το 2024, πολύ κάτω από τον μεγαλεπήβολο ετήσιο στόχο του 50% που έθεσε ο Μασκ πριν από περίπου τρία χρόνια.

Ο Μασκ είπε τον Μάιο ότι η Tesla εργαζόταν σε δύο νέα προϊόντα, με δυνατότητα συνδυασμένων πωλήσεων 5 εκατομμυρίων οχημάτων ετησίως. «Τόσο ο σχεδιασμός των προϊόντων όσο και οι τεχνικές κατασκευής είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στον κλάδο», είπε στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Tesla.

Η Tesla σχεδιάζει να φτιάξει ένα φθηνό robotaxi και ένα βασικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο αξίας 25.000 δολαρίων με βάση την ίδια αρχιτεκτονική οχήματος, σύμφωνα με την βιογραφία του Μασκ που συνέγραψε ο Walter Isaacson και κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο, και στην οποία περιλαμβάνονται συνεντεύξεις με τον CEO και τα στελέχη του.

Ο Μασκ είχε δηλώσει το 2022 ότι η Tesla θα κατασκευάσει ένα αποκλειστικό αυτό-οδηγούμενο ταξί με φουτουριστική εμφάνιση το 2024, μετά από αρκετές αναβολές στον στόχο της να επιτύχει την πλήρη ικανότητα αυτόνομης οδήγησης.

Αυτός και άλλα στελέχη της Tesla παρουσίασαν σχέδια τον περασμένο Μάρτιο για τη μείωση του κόστους των οχημάτων επόμενης γενιάς της, αλλά δεν παρείχαν χρονοδιάγραμμα για το πότε θα λανσαριστούν αυτά τα νέα μοντέλα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green