Έντονη νευρικότητα, αρκετές αλλαγές προσήμων και ήπιες τεχνολογικές πιέσεις δέχτηκε σήμερα η Wall Street, η οποία αποτύπωσε τον σκεπτικισμό της για τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, ειδικά εκείνων της Intel.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,16% στις 38.109 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,07% στις 4.890 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,36% στις 15.455 μονάδες.

Στο επίκεντρο σήμερα ήταν η κατασκευάστρια τσιπ Intel, η οποία σημείωσε πτώση σχεδόν 12%, μετά το απογοητευτικό guidance για το πρώτο τρίμηνο.

Απώλειες άνω του 2% σημείωσε και η μετοχή της Visa, καθώς ανακοίνωσε ότι επιβράδυνση του όγκου πωλήσεων στις ΗΠΑ. Στο -3% και η American Express, καθώς τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου ήταν ασθενέστερα από τα αναμενόμενα.

Κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας

Οι κύριοι δείκτες πάντως κράτησαν τα θετικά εδάφη σε επίπεδο εβδομάδας, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 1% και τον Dow να προσθέτει 0,6%. Ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,9%.

Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq Composite έχουν σημειώσει άνοδο τις τελευταίες έξι συνεδριάσεις. Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε σε ιστορικό υψηλό για πέντε συνεχόμενες ημέρες συναλλαγών, το μεγαλύτερο σερί του από τον Νοέμβριο του 2021.

Όλα τα οικονομικά στοιχεία αυτής της εβδομάδας, ειδικά αυτά του ΑΕΠ και των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ήταν θετικά, σχολίασε ο Rhys Williams, της Spouting Rock Asset Management. Πλέον το σενάριο της ήπιας προσγείωσης της αμερικανικής οικονομίας είναι το πιο πιθανό, με την αγορά να αξιολογεί πλέον τις επιχειρήσεις ξεχωριστά για τις επιδόσεις τους, πρόσθεσε.

Στα μάκρο της ημέρας, οι προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες (PCE) αυξήθηκαν κατά 0,7% τον Δεκέμβριο του 2023 σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, και κατά 2,9% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με έκθεση του Bureau of Economic Analysis. Το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,3% τον Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο PCE είναι ένας προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού για την Federal Reserve και η πορεία του θα μπορούσε να επηρεάσει την επικείμενη πολιτική απόφαση της κεντρικής τράπεζας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν ότι ο δείκτης θα αυξανόταν κατά 3% τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street