Σε αναστολή του δρομολογίου της από το Τελ Αβίβ προς το Γιοχάνεσμπουργκ προχωρά η EL AL Israel Airlines από τα τέλη Μαρτίου, επικαλούμενη απότομη πτώση της ζήτησης για ταξίδια προς την νοτιοαφρικανική χώρα αφότου η τελευταία οδήγησε το Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο κατηγορώντας το για γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων.

Την καταδίκη του Ισραήλ για εγκλήματα γενοκτονίας αναμένει ο Ερντογάν

Όπως σημειώνει το Reuters, ο εθνικός αερομεταφορέας του Ισραήλ εκτελεί έως και δύο πτήσεις εβδομαδιαίως απευθείας προς το Γιοχάνεσμπουργκ. Όμως εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι «οι Ισραηλινοί δεν θέλουν να πετάξουν στη Νότια Αφρική. Ακυρώνουν πτήσεις και τα αεροπλάνα είναι σε μεγάλο βαθμό άδεια. Καταλαβαίνουμε ότι είναι αυτή η κατάσταση, επειδή ήταν διαφορετική πριν».

«Το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί δεν θέλουν να πάνε στη Νότια Αφρική, αλλά θέλουν να πάνε σε άλλα μέρη, μας βοηθά να προχωρήσουμε στην απόφαση για αναστολή του δρομολογίου», πρόσθεσε.

Η El Al σημείωσε ότι μόλις σταματήσει τις πτήσεις προς το Γιοχάνεσμπουργκ θα μεταφέρει τα αεροσκάφη μεγάλου μεγέθους που χρησιμοποιεί στο δρομολόγιο για να επεκτείνει τους σημερινούς προορισμούς προς τη Βόρεια Αμερική, την Μπανγκόκ και το Τόκιο, ενώ παράλληλα θα εξετάσει το άνοιγμα νέων δρομολογίων.

Η διαδικασία στο Διεθνές Δικαστήριο

Σημειώνεται ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης γνωστοποίησε νωρίτερα σήμερα μια πρώτη απόφασή του, διατάσσοντας το Ισραήλ να λάβει όλα τα μέτρα για να αποτρέψει τη γενοκτονία στη Γάζα. Δεν διέταξε πάντως κατάπαυση του πυρός.

Την ίδια ώρα, η επίθεση του Ισραήλ στη Χαν Γιουνίς συνεχίζεται με φονικούς βομβαρδισμούς σε όλη την πόλη. Οι IDF εξέδωσαν νέα εντολή εκκένωσης, ακόμα και για τον προσφυγικό καταυλισμό.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας καταγγέλλει βομβαρδισμούς στην περιοχή του νοσοκομείου Νάσερ και επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη γύρω από τα κτίρια του ιατρικού κέντρου.

Από τις ισραηλινές επιδρομές σκοτώθηκαν 20 Παλαιστίνιοι που περίμεναν στην ουρά για επισιτιστική βοήθεια στην πόλη της Γάζας, έξι άνθρωποι σε ένα σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Νουσεϊράτ και τουλάχιστον 50 ακόμη στη Χαν Γιουνίς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Παρίσι 2024: Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία του Παρισιού για υπερμεγέθη Châteaux
Διεθνή |

Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία του Παρισιού για υπερμεγέθη Châteaux

Με τιμές ανταγωνιστικές με τα καλύτερα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας και χώρο για τη συνοδεία, τα ιστορικά αρχοντικά γύρω από το Παρίσι είναι οι πιο καυτές κρατήσεις αυτού του καλοκαιριού