Αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη Γη σήμερα το απόγευμα, Σάββατο 27 Ιανουαρίου, καθώς θα προσεγγίσει τον πλανήτη σε απόσταση κοντινότερη από όσο απέχει το φεγγάρι.

Πρόκειται για έναν αστεροειδή που ανακαλύφθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, έχει το μέγεθος αεροπλάνου και παρά το γεγονός ότι θα περάσει ξυστά δεν αποτελεί κίνδυνο για τη Γη.

Το «ταξίδι» του θα μεταδοθεί live από το Virtual Telescope Project 9/10 δέκατα της μέσης απόστασης μεταξύ του πλανήτη μας και του φεγγαριού, σύμφωνα με τη NASA.

Πότε εντοπίστηκε;

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Live Science, αστρονόμοι πρωτοεντόπισαν τον 37 μέτρων αστεροειδή, γνωστό με την ονομασία 2024 BJ, στις 17 Ιανουαρίου. Κατέγραψαν την ανακάλυψή του την επόμενη ημέρα, αφού διαπιστώθηκε ότι θα περνούσε κοντά από τον πλανήτη μας χωρίς να λάβει χώρα κάποιο περιστατικό, καθώς αν και θεωρείται ότι θα έχει μια «πολύ στενή επαφή» με τη Γη, ο βράχος δεν αποτελεί κίνδυνο, σύμφωνα με το Virtual Telescope Project.

Πρόκειται για έναν αστεροειδή τύπου «Απόλλων», κάτι που σημαίνει ότι η τροχιά του, που παραπέμπει σε αυγό, συναντά αυτήν της Γης για να φτάσει στο πιο κοντινό σημείο του στον Ήλιο, πριν ταξιδέψει προς τη ζώνη αστεροειδών μεταξύ Άρη και Δία.

Δεν υπάρχει κίνδυνος για τη Γη

Οι αστεροειδείς αυτοί, εκ των οποίων πάνω από 1.600 είναι γνωστοί, αποτελούν την πλειονότητα των αστεροειδών που συναντιούνται με τη Γη και θεωρούνται εν δυνάμει επικίνδυνοι. Ωστόσο το μέγεθος του 2024 BJ δεν είναι αρκετά μεγάλο για να θεωρηθεί επικίνδυνος- για την ακρίβεια, η Γη θεωρείται ότι είναι ασφαλής από αστεροειδείς- «φονιάδες πλανητών», μεγέθους άνω του ενός χιλιομέτρου, για τα επόμενα 1.000 χρόνια.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε σε live μετάδοση το ταξίδι του αστεροειδή:

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Παρουσίασε νέο μικροτσίπ και «έλυσε» ένα χρόνιο πρόβλημα των κβαντικών υπολογιστών
Τεχνολογία |

Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits