Μόνους μετοχών αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να δώσει η Bank of America περίπου στο 97% του προσωπικού της, ανέφερε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος Brian Moynihan , σε υπόμνημα που είδαν το Bloomberg και το Reuters. Ο Moynihan υπογράμμισε ότι επιλέξιμοι για το μπόνους είναι όσοι εργαζόμενοι κερδίζουν λιγότερα από 500.000 δολάρια σε συνολική ετήσια αμοιβή.

Η Wells Fargo, εν τω μεταξύ, θα δώσει ειδικά μπόνους 1.000 δολαρίων σε μετρητά σε υπαλλήλους της που αμείβονταν πέρυσι με λιγότερα από 75.000 δολάρια, ανέφερε την Παρασκευή η American Banker . Η συνολική χρηματική αποζημίωση των δικαιούχων υπαλλήλων για το 2023 δεν πρέπει να έχει υπερβεί τα 85.000 $, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Το προσωπικό πρέπει επίσης να πληροί ορισμένα κριτήρια απόδοσης και συμπεριφοράς στην εργασία.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την έβδομη χρονιά που η Bank of America απονέμει μπόνους σε μετοχές σε ευρεία κλίμακα — και την τρίτη κατά την οποία περιλαμβάνει υπαλλήλους που κερδίζουν λιγότερα από 100.000 δολάρια ετησίως .

«Η σκληρή δουλειά των συμπαικτών μας σε όλο τον κόσμο την περασμένη χρονιά έφερε και πάλι ισχυρά αποτελέσματα», δήλωσε ο Moynihan στο σημείωμα της Πέμπτης.

«Αυτή η δουλειά μάς έδωσε τη δυνατότητα να επενδύσουμε στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών δυνατοτήτων μας» και «σε προγράμματα και υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους συμπαίκτες μας να απολαμβάνουν μακρά και επιτυχημένη καριέρα στην εταιρεία μας».

Μπόνους

Το φετινό pot των 800 εκατομμυρίων δολαρίων εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερο από τα περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν πριν από ένα χρόνο, αλλά μικρότερο από το 1 δισεκατομμύριο δολάρια του 2022.

Πριν από το 2022, οι εργαζόμενοι με τα χαμηλότερα κέρδη της Bank of America λάμβαναν μπόνους μετρητών αξίας 1.000 $ κάθε χρόνο ή — το 2020 — 750 $. Ένας περιορισμένος αριθμός εργαζομένων φέτος θα λάβει μπόνους μετρητών με βάση την αποζημίωση και τις τοπικές απαιτήσεις, είπε ο Moynihan.

Το περιορισμένο μπόνους μετοχών είναι μόνο ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί η Bank of America για να δώσει κίνητρα στους υπαλλήλους της με τα χαμηλότερα κέρδη. Η τράπεζα δεσμεύτηκε το 2021 να αυξήσει τον κατώτατο ωρομίσθιο στα 25 δολάρια έως το 2025.

Τα μπόνους της Wells

Όσο για την Wells Fargo, τουλάχιστον ένας υπάλληλος που μίλησε με την American Banker είπε ότι βλέπει το μπόνους ως αντίστιξη στην προσπάθεια συνδικαλισμού σε αυτήν την τράπεζα.

«Το διάβασα ως άμεση απάντηση στις προσπάθειές μας να συνδικαλιστούμε», ανέφερε ο Joe Hertz, αναλυτής και συνδικαλιστής με έδρα την Αϊόβα. «Νομίζω ότι όχι μόνο μπορούμε να πάρουμε τα εύσημα. Νομίζω ότι αξίζουμε να λάβουμε τα εύσημα».

Ανεξάρτητα από το κίνητρο πίσω από το μπόνους, ένας εκπρόσωπος της Wells Fargo, σε γραπτή δήλωση στην American Banker, είπε: «Οι υπάλληλοί μας εργάστηκαν σκληρά τον τελευταίο χρόνο για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες μας σε υποκαταστήματα, τηλεφωνικά και σε επιχειρησιακά κέντρα — ή υποστήριξε τους υπαλλήλους που το κάνουν — κάνοντας πραγματική διαφορά για την εταιρεία και τους πελάτες μας».

Δύο υποκαταστήματα της Wells Fargo – στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού και στο Daytona Beach της Φλόριντα – ψήφισαν για τη συνδικαλιστική οργάνωσή τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή